< Terug naar overzicht

Het regent hanen in het opvangcentrum

Lokaal

5 november 2020

Ze zijn met z'n vijven, de hanen die momenteel in ons opvangcentrum verblijven en voor drukte in het kippenhok zorgen. 

De voorbije twee weken kwamen maar liefst vijf hanen bij ons binnen. Allemaal zijn ze zwervend op straat aangetroffen, en geen een haan is (tot nu toe) weer opgehaald door zijn eigenaar. Ze verblijven bij ons, wachtend op een eigenaar bij wie ze wel welkom zijn. Wat is dat toch met hanen? 

Kleine krielhaan Rocky werd met zijn tweelingbroer Tokkie op straat gevondenHun eigenaar heeft zich nooit gemeld bij ons

Een leuk, pluizig kuikentje aanschaffen met Pasen, je eigen kippen eieren laten uitbroeden of op goed geluk een kip aanschaffen en dan maar hopen dat een geen haan is. Het is niet moeilijk om aan een ongewenste haan te komen. Mogelijke ruzie met de buren wegens geluidsoverlast, hij legt geen eieren of het dier is te fel richting mensen; het is voor ons gissen naar redenen waarom juist hanen zo vaak op straat belanden.

Ook deze zijdehoenhaan werd op straat gevondenDeze raskippen staan bekend wegens hun zachtaardige karakter

Dat vinden wij, als dierenliefhebbers, jammer want hanen zijn niet alleen prachtig om te zien. Ze zorgen ook voor een stabiele sfeer tussen de hennen en beschermen hun dames tegen indringers. Natuurlijk kraaien ze in de ochtend maar hen laten overnachten in een goed nachthok houdt al veel geluid tegen. We hopen van harte dat een aantal mensen zich het lot van onze haantjes aantrekken en hen een goed thuis willen bieden. Van kleine krielhaantjes Tokkie en Rocky die nu al beschikbaar zijn voor adoptie tot twee gevonden zijdehoenhanen en een brahmahaan die vanaf medio november geplaatst mogen worden, we gunnen het een beter leven dan het leven als gedumpt dier op straat.

Heb jij voldoende ruimte in tuin of heb je een weiland tot je beschikking waar ze overdag met een aantal dames lekker mogen scharrelen en waar ze een veilige slaapplek tot hun beschikking hebben? Neem dan zeker contact met ons op!