< Terug naar overzicht

Wie liet deze hond voor onze poort achter?

5 november 2018

Woensdagochtend 31 oktober werd er een hond aangetroffen aan de toegangspoort van Dierenopvangcentrum De Doornakker. De kruising herderreu, door ons Wolfje genoemd, is naar schatting vijf jaar oud en was vastgebonden met een groen touw.

Zorgelijke toestand

De toestand van Wolfje is zorgelijk. Zijn huid is er slecht aan toe, hij heeft diverse kale plekken en ook zijn oren zijn zwaar ontstoken. Uiteraard krijgt de hond alle medische zorg die hij nodig heeft. Omdat zijn medische achtergrond onbekend is, doet het veterinaire team haar best om te achterhalen welke gezondheidsproblemen Wolfje heeft.

Wolfje werd gedumpt aan een paal voor het asielAngstig en verwaarloosd troffen we de hond aan.

Speciale zorg

Wolfje is per direct op speciaal voer voor zijn huidproblemen gezet, krijgt medicijnen en wordt met speciale shampoo gewassen. Ondanks de pijn die hij ervaart, laat hij de behandelingen goed toe. Wolfje is vriendelijk en laat zich helpen.

Help Wolfje redden

Onze medewerkers en vrijwilligers staan dag en nacht klaar om dieren zoals Wolfje op te vangen en te verzorgen. De hulp voor deze dieren brengt hoge kosten met zich mee. Wil jij Wolfje helpen? Steun ons dan met een eenmalige gift via het donatieformulier op deze pagina.

Slechte gezondheidOns veterinaire team doet haar best om te achterhalen welke gezondheidsproblemen Wolfje heeft.

Wie is de eigenaar?

Wij zetten alles op alles om deze hond te redden maar willen ook graag weten wie Wolfjes eigenaar is. Wie was zijn (laatste) baasje en wie liet hem zomaar achter, vastgebonden aan een paal voor onze poort? Een dier op deze manier achterlaten is strafbaar en daarom hebben we de dierenpolitie op de hoogte gebracht.

Herken jij deze hond, heb je meer informatie over zijn achtergrond of over zijn eigenaar? Neem dan contact op met de (dieren)politie via telefoonnummer 0900 8844.