De Dierenbescherming te gast in jouw klas?

De Dierenbescherming vindt het erg belangrijk om jonge mensen voor te lichten over dieren en dierenwelzijn. Speciaal voor de groepen 4 tot en met 8 van het basisonderwijs bieden wij daarom gastlessen aan waarbij vrijwillige scholenvoorlichters het Dierenbeschermersspel komen spelen. Hiermee leren de leerlingen op een speelse manier alles over dieren. Aan de hand van videofragmenten en opdrachtkaarten speelt de klas een boeiende en spannende quiz. De quizvragen hebben betrekking op 4  thema's: Huisdieren, Mens, Dier en Voeding, Dieren in het wild, en de Dierenbescherming. 

Een voorlichter speelt het Dierenbeschermersspel
Diverse onderwerpen over dieren en dierenwelzijn komen aan bod


Een gastles duurt een uur tot anderhalf uur en na afloop van de les krijgen de leerlingen een informatiepakket mee naar huis. Deze gastlessen bieden wij kosteloos, gedurende het hele schooljaar aan. Wens je meer informatie of wil je direct een gastles aanvragen? Stuur dan een mail.

 
Een demonstratiesles op het schoolplein?

Daarnaast beschikt de Dierenbescherming over een speciale voorlichtingsambulance. Deze auto is ingericht als volwaardige dierenambulance en kan ingezet worden om demonstratielessen op schoolpleinen te geven. Tijdens de demonstratieles maken leerlingen kennis met de uitrusting van de auto en gaan ze zelf actief aan de slag met bijvoorbeeld het verbinden van pootjes en controleren op chip van knuffeldieren. 

De voorlichtingsambulance in actie op het schoolpleinEen demonstratieles geeft kinderen een uniek kijkje in een dierenambulance

Een demonstratieles duurt ongeveer een uur en is geschikt voor de groepen 3 tot en met 8. Voor deze demonstratieles vragen wij een kleine tegemoetkoming in de gemaakte benzinekosten. Dit kan zijn in de vorm van een toe te sturen factuur of door de organisatie van een activiteit zoals een sponsorloop of lege flessen inzamelactie. De voorlichtingsambulance is beperkt inzetbaar. Heb je interesse in een bezoek? Laat ons dit tijdig weten en reserveer de auto. Wil je meer weten of direct de ambulance reserveren? Stuur ons dan een mail.