Word vrijwilliger

Katten verzorgen in het dierenasiel, op de dierenambulance rijden, zwerfkatten vangen. Het is allemaal werk van duizenden vrijwilligers die zich belangeloos voor dieren inzetten. De Dierenbescherming is trots op al deze vrijwilligers; zonder hen zou het werk niet gedaan kunnen worden.

Word vrijwilliger

Ook bij dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven werken toegewijde vrijwilligers. Het centrum verzorgt jaarlijks de opvang en (her)plaatsing van ongeveer 500 honden, 1100 katten en 270 overige huisdieren voor de regio Brabant Zuid-Oost. Bovendien vangt het centrum jaarlijks 1300 dieren uit het wild die in nood zijn (tijdelijk) op. Het dierenopvangcentrum verzorgt ook de opvang van jonge en zieke dieren. Jaarlijks worden er meer dan 800 van deze dieren opgenomen in gastgezinnen en geplaatst in een nieuw thuis.

Als er vacatures zijn bij De Doornakker, zijn deze te vinden in de vacaturebank:
Naar de vacaturebank van de Dierenbescherming

Gastgezinnen

Voor sommige dieren kiezen we ervoor om ze tijdelijk op te vangen in een gastgezin. Denk bijvoorbeeld aan zieke dieren en dieren waarvan het baasje is overleden. Deze dieren worden bij een gastgezin ondergebracht, terwijl er gezocht wordt naar een nieuw thuis. Een gastgezin kan 24 uur per dag aandacht en zorg bieden die deze dieren nodig hebben.

Lees hier meer over gastgezinnen bij De Doornakker

Kittenopvang

Wanneer je een kitten wilt aanschaffen via De Doornakker word je vaak doorverwezen naar de kittenopvang. Door de vele aanwezige dieren is het risico op infecties in het asiel hoog. Kittens hebben nog geen weerstand om tegen infecties te vechten. Dit is een goede reden om ze uit het asiel te houden tot ze meer weerbaar zijn.
Lees hier meer over de kittenopvang

Help de kittens

Het kittenseizoen is weer aangebroken. Dat betekent dat onze dierenasielen weer volstromen met kittens. Daarbij hebben we de hulp van onze gastgezinnen, dierverzorgers en dierenartsen hard nodig. Alleen al de medische zorg kost veel geld. We kunnen jouw steun dan ook goed gebruiken.

Steun ons