Sam

Omschrijving

Let op: Sam is niet aanwezig in ons eigen asiel, hij komt oorspronkelijk uit Dierenasiel Amersfoort en verblijft op dit moment bij één van hun gastgezinnen in Emmeloord!
Bij interesse kunt u dus contact opnemen met Dierenasiel Amersfoort op het volgende telefoonnummer: 088 - 8113 470
De volgende informatie over Sam hebben wij doorgekregen:

 Sam is een 3-jarige zwarte kater die momenteel verblijft in een van onze pleegopvangen. Deze vriendelijke kater kwam in februari 2019 in ons asiel terecht. Zijn eigenaren konden helaas niet langer voor hem zorgen.

In pleegzorg is Sam een hele aanhankelijke kat. Het leuke aan Sam is dat hij goed te trainen is. Hij komt als hij geroepen wordt, kan zitten op commando en kan ook steeds beter een ‘high five’ geven.  Trainen is voor Sam een belangrijke mentale bezigheid die bovendien helpt zijn gedrag te reguleren. Wij wensen dat hij in zijn toekomstige huis kan blijven trainen met zijn eigenaar(s). Naast trainen zijn schootmomenten belangrijk voor Sam, evenals genoeg rustmomenten. Sams bijnaam is ook wel de oksel wroetende vrijdoos. Hij kan ultiem genieten van gedoseerde aandacht.

Sam is op zoek naar een stabiel en rustig huishouden, waarin de nieuwe eigenaar(s) voldoende tijd beschikbaar hebben voor Sam en zijn grenzen respecteren. Structuur, voorspelbaarheid en duidelijkheid zijn erg belangrijk voor Sam. Wanneer dit ontbreekt, kan Sam agressie inzetten om controle te krijgen over de situatie. In Sams vorige thuissituatie waren er teveel veranderingen en onduidelijkheden in huis. In pleegzorg heeft Sam de verzorger nooit aangevallen. Dit zal komen door een combinatie van rust, regelmaat, de juiste (geur- en voedsel)verrijking, structuur en medicatie. Deze medicatie (gemengd met natvoer) krijgt Sam ’s avonds (laat, tijd is stapsgewijs aan te passen) en zal hij nog zeker een geruime tijd moeten slikken. In overleg met de kattengedragstherapeut die Sam momenteel behandelt, eventueel samen met uw eigen dierenarts, zal gekeken worden of en zo ja, wanneer er afgebouwd kan worden met de medicatie.

Sam is nieuwsgierig en sociaal bij contact met onbekenden, maar dit zal stap voor stap opgebouwd moeten worden.

Sam heeft in zijn nieuwe huis een eigen kamer nodig, waarin hij zich kan terugtrekken. Deze kamer moet altijd voor hem beschikbaar zijn en van alle gemakken voorzien. Wanneer er visite komt, kan Sam dan naar zijn eigen kamer gebracht worden, waar hij de rust heeft en niet te erg overprikkeld zal raken met het risico op doorschieten in agressief gedrag.

Ook is het van belang dat de verrijkingen en elementaire dingen die Sam geleerd heeft tijdens trainingen (zit, kom, schoot), overgenomen en gehandhaafd worden in de nieuwe omgeving.

Sam is géén kat voor een onervaren iemand. Vind je het leuk om samen met Sam nieuwe dingen te leren en te ondernemen, dan heb je een geweldig lieve vrijdoos aan Sam. Spreekt Sam jou aan en zie je de uitdaging wel zitten? Bel dan snel en kom langs!

Asiel

Dierenopvangcentrum Edo Hammers
Melmerweg 7a
8263 AX Kampen
Tel.: 088-8113720
E-mail: doc.kampen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht