< Terug naar overzicht

Help dieren door online collecteren

Lokaal

1 oktober 2018

Afgelopen maand plaatsten wij een bericht over de landelijke collecteweek van de Dierenbescherming. Alhoewel die week nu volop aan de gang is, willen we graag ook meteen een andere manier van collecteren onder de aandacht brengen. Wist je namelijk dat je een digitale collectebus kunt aanmaken, waarmee je vanuit huis dieren in nood kunt helpen?

Kenmerkend voor de landelijke collecteweek van de Dierenbescherming, is natuurlijk dat alle collectanten fysiek de straat op moeten om donaties op te halen. Het mooie van digitaal collecteren is dat dat gewoon vanuit huis kan, met je pc, laptop, tablet of mobiele telefoon. Je maakt een online collectebus aan, verspreidt deze via bijvoorbeeld social media onder vrienden en familie en draagt zo je steentje bij aan het beschermen, redden en opvangen van dieren in nood.


Digitale collectebus aanmaken

Online collecteren begint natuurlijk met het aanmaken van jouw eigen digitale collectebus. Dat doe je al in een paar stappen en is dus zo geregeld. Vul de gevraagde gegevens in, waaronder de reden dat je wilt collecteren, klik op ‘mijn collectebus aanmaken’ en klaar ben je. Als reden kun je uitgebreid vertellen waarom je dieren in nood wilt helpen, maar je mag het natuurlijk ook ‘kort maar krachtig’ houden. Je reden komt bij je digitale collectebus te staan en kun je dus gebruiken als motivatie voor vrienden en familie om wat in jouw collectebus te doen.

Donaties van vrienden en familie

Wanneer je je online collectebus hebt aangemaakt, kun je meteen starten met je eigen ‘collectecampagne’. Je kunt hem verspreiden via social media, maar ook via je mail en bijvoorbeeld je contactpersonen op WhatsApp. Hoe uitgebreider je jouw ‘campagne’ opzet, hoe groter de kans dat je donaties binnenhaalt. Donaties die je overigens zelf kunt bijhouden, want die staan – samen met het aantal donateurs – bij je digitale collectebus vermeld.

Doordat wij geen overheidsinstantie zijn, zijn wij voor de zorg van ‘onze’ dieren compleet afhankelijk van donaties. De (online) collecte helpt ons hierbij. Wil jij ons daarbij helpen, door ook digitaal te collecteren? Maak dan hier jouw digitale collectebus aan.