< Terug naar overzicht

Inzameling voor Lientje na mishandeling met tiewrap

23 november 2017

Vier maanden geleden werd ze hoogzwanger gevonden langs de kant van de weg in Wezep: poes Lientje, met een strak getrokken tiewrap om haar rechter voorpoot. Het bandje zat helemaal in het vlees van haar oksel en had inwendig de nodige beschadigingen aangericht. De collega's van de dierenambulance brachten haar naar een dierenarts, die de tiewrap verwijderde. Nog diezelfde nacht beviel Lientje van 5 gezonde kittens.Gelukkig kon Lientje haar kittens zelf voeden. In een gastgezin heeft ze haar jongen groot gebracht.  Voor alle kittens is inmiddels een liefdevol thuis gevonden. Ook Lientje heeft al een plekje; ze mag blijven wonen bij het gastgezin.
"Het is zo'n lieve kat. Vrolijk, aanhankelijk en vol vertrouwen. Best bijzonder als je ziet wat haar is aangedaan", aldus het gastgezin. Weer terug in het asiel

Toch zit Lientje op dit moment weer in het asiel.  De tiewrap heeft inwendig nogal wat beschadigd en de wond blijft etteren, ondanks diverse ingrepen, zalfjes en medicijnen. Toen ze kittens had, verwaarloosde ze zichzelf. In het gastgezin neemt Lientje niet de rust die ze nodig heeft om te genezen. Die rust neemt ze wel in haar hok in het dierenasiel. Zodra de wond is geheeld, gaat Lientje weer terug naar haar gouden mandje.
 
Omdat de kosten ondertussen flink blijven oplopen is dierenopvangcentrum Edo Hammers een inzameling gestart.  Elke bijdrage, hoe klein ook, aan de medische verzorging van Lientje is van harte welkom. Wil je een bijdrage doen? Maak het bedrag dan over op rekeningnummer NL19RABO0178941530 t.n.v. Stichting Dierenhulp Noord Overijssel o.v.v. Lientje.

Namens Lientje: ontzettend bedankt voor de hulp!