Aaiproject

Een bijzondere activiteit van Dierenopvangcentrum Enschede is het bezoeken van mensen met onze dieren. Zo nemen onze vrijwilligers honden en/of konijnen mee en bezoeken ze bijvoorbeeld ouderen in tehuizen. Dieren hebben een positief effect op eenzame ouderen of mensen die niet mobiel zijn. Het is een activiteit waar van beide kanten veel belangstelling voor is. Een wachtlijst is daardoor meer gewoonte dan uitzondering.

Planning

Onze coördinator coördineert deze activiteit. Zij regelt de planning en stelt een rooster op voor de instellingen. Het bezoek moet passen in het schema van de instelling en dat van het dierenopvangcentrum. Bij het dierenopvangcentrum selecteren we dieren die goed met elkaar overweg kunnen en graag aangehaald worden. Met behulp van een dierenambulance gaan we op bezoek bij de ouderen.


Waardevolle bezoekjes

Meestal duurt het bezoek een uur. Anders wordt het te lang voor zowel de dieren als de ouderen. Voor onze dieren is het een uitje. De ervaring leert ook dat de ouderen er een enorm plezier aan beleven en dat het team veel werkervaring op doet. Ondanks als die vreugde kan dit vrijwilligerswerk soms confronterend zijn, omdat er vaak veel emoties loskomen. Daar moet je, als vrijwilliger, goed mee om kunnen gaan.