Kids Open Dag 29 september

29 september 2019
Kids Open Dag 29 september

In het weekend voorafgaand aan dierendag organiseren Dierenopvangcentrum Enschede en Dierenambulance Enschede een speciale Kids Open Dag. Jonge dierenvrienden zijn op zondag 29 september van harte welkom om van alles te ontdekken en te leren over het reilen en zeilen van een dierenasiel en een dierenambulance. Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke attributen gebruiken de vrijwilligers op de dierenambulance? Hoe maak je een konijn happy? Hoe benader je een hond? Het antwoord op al deze vragen wordt duidelijk tijdens een bezoek aan de open dag.

Tijdens de Kids Open Dag worden de kinderen op een speelse manier voorgelicht en kunnen ze met eigen ogen zien hoe je dieren kunt benaderen. Er zijn allerlei leuke activiteiten; zoals een groot springkussen en leuke kinderspelletjes als ringwerpen, bal gooien enz. Ook krijgen de kinderen tekst en uitleg over het werken op de dierenambulance, kunnen ze in de operatiekamer van de dierendokter kijken of zich laten schminken.

Uiteraard zijn ook de ouders/verzorgers, opa’s, oma’s en andere familieleden en vrienden van harte welkom. Ook voor ouderen is er genoeg te zien en te beleven.

Openingstijden

De open dag bij DOC en Dierenambulance Enschede is op zondag 29 september van 11.00 tot 16.00 uur aan de Boswinkelbeekweg 10 in Enschede. Goed om te weten:  Mocht je een eigen hond meenemen naar de open dag, dan zijn een aantal activiteiten niet toegankelijk. Dit in verband met mogelijk onrust onder de asielhonden. Het asiel rekent op begrip hiervoor. Parkeren kan bij Intratuin, er rijdt een pendelbus tussen de parkeerplaats van Intratuin en het Dierenopvangcentrum.


Praktische informatie

Locatie DOC Enschede en Dierenambulance Enschede Boswinkelbeekweg 10 Enschede
Leeftijd 0 - 100 jaar
Kosten

Bekijk alle activiteiten