Open dag

30 september 2018
Open dag

Dit jaar staat de Open Asieldag volledig in het teken van het werk in en rondom het dierenopvangcentrum.

- Wat gebeurt er allemaal achter de schermen?
- Hoe komen de dieren bij ons binnen?
- Wat gebeurt er daarna met ze?
- Hoe ziet de dagindeling van de dieren eruit? 
Allemaal vragen waar je tijdens de open dag antwoord op krijgt.

Tijdens de open dag zijn alle afdelingen open voor publiek. Via informatieborden of een rondleiding kom je alles te weten over het reilen en zeilen binnen onze opvang. Van de kattenquarantaine tot de nachtopvang van de Dierenambulance, alles is toegankelijk.

Naast het werk bij het opvangcentrum zelf, zijn er buiten de deur nog tal van projecten actief.
De medewerkers van de verschillende projecten staan klaar om hun kennis en ervaring met de bezoekers te delen. O.a. het Aaiproject, Dierenbuddy, Nazorg en ook de Dierenambulance is aanwezig mét de nieuwe dierenambulance.

Wil je zelf eens ervaren hoe het is om in een hondenkennel te verblijven? Laat je 15 minuten opsluiten in een van de kennels, terwijl de bezoekers je kennel passeren, voor je kennel blijven staan, handen door de tralies steken, etc.

Voor een hapje en een drankje kun je in de tent terecht. Bij de loterij kun je een gokje wagen om mee te dingen naar leuke prijzen. De kantine wordt omgetoverd tot een kinderdomein, waar de kinderen de speurtocht kunnen starten, prachtige schilderijen kunnen maken en hun gezicht laten schminken.
De honden die beschikbaar zijn voor adoptie worden aan het publiek voorgesteld. Bij serieuze belangstelling voor een hond, zal de verzorger je meenemen voor een nadere kennismakingswandeling.

Is je kat nog niet gechipt? Maak tijdens de open dag een afspraak om je kat GRATIS* te laten chippen. Neem je kat dus NIET mee tijdens de open dag.

Kom je met de auto? Parkeren kan op het terrein van de Intratuin.

*Max. 1 kat per huishouden
*Inwoners gemeente Enschede
*Tijdens de open dag wordt er niet gechipt
*Op = op


Praktische informatie

Locatie Dierenopvangcentrum Enschede, Boswinkelbeekweg 10, 7546 PA, Enschede Parkeren: Intratuin, Achterhofweg 22, 7545 PB, Enschede
Leeftijd 0 - 100 jaar
Kosten Leden:
Gratis
Niet leden:
Gratis

Bekijk alle activiteiten