Open dag 30 september

Op zondag 30 september, vlak voor Werelddierendag, organiseert DOC Enschede een open dag. Van 11 tot 16 uur kunnen bezoekers een blik achter de schermen van het asiel werpen, asieldieren ontmoeten, de Dierenambulance bekijken of een afspraak maken om hun kat te laten chippen. De honden, die beschikbaar zijn voor adoptie, worden aan het publiek voorgesteld.
Open dag 30 september

Kijkje achter de schermen

Tijdens de open dag zijn alle afdelingen in het opvangcentrum open voor publiek. Via informatieborden of een rondleiding komen de bezoekers alles te weten over het reilen en zeilen binnen het opvangcentrum. Van de kattenquarantaine tot de nachtopvang van de Dierenambulance, alles is toegankelijk. Mensen kunnen ook zelf ervaren hoe het is om in een hondenkennel te verblijven, door zich korte tijd in een kennel te laten opsluiten.

Allerlei activiteiten

Naast het werk bij het opvangcentrum zelf, zijn er tal van projecten, zoals het Aaiproject, de Dierenbuddy en de Nazorg. Ook van deze projecten staan medewerkers klaar om hun ervaringen te delen met het publiek. Er is een loterij en de kantine wordt omgetoverd tot kinderdomein, waar de kinderen een speurtocht kunnen starten, prachtige schilderijen kunnen maken en zich kunnen laten schminken.

Chipactie

Speciaal voor deze dag is er voor inwoners van de gemeente Enschede een chipactie. Zij kunnen tijdens de open dag een afspraak kunnen maken om 1 kat gratis te laten chippen. Het chippen gebeurt niet op de open dag zelf, dus het is niet de bedoeling dat men eigen huisdieren meeneemt naar de open dag. Er wordt een afspraak gemaakt voor het chippen op een andere dag.

Welkom

Iedereen is van harte welkom op de open dag 30 september tussen 11 en 16 uur aan de Boswinkelbeekweg 10 te Enschede. Parkeren kan op het terrein van de Intratuin.