Kira

Omschrijving

Deze mooie Mechelse herder dame van 2,5 jaar werkt graag voor je. 
Ze is aan ons afgestaan omdat ze niet overweg kon met de Teckel waarmee ze woonde. Dit escaleerde zo nu en dan en om beide honden rust te gunnen is er besloten om Kira af te staan. Deze teckel was een teefje en daar heeft ze vermoedelijk meer problemen mee dan met een reutje. Mocht u geinteresseerd zijn om Kira te koppelen aan een reu dan is dat zeker het proberen waard.
Kira is een lieve dame die graag werkt voor haar baas. We merken hier dat ze veel plezier heeft tijdens het speuren en het zou voor haar geweldig zijn wanneer haar toekomstige eigenaar een speurcursus o.i.d. met haar wil doen. Ze heeft nog wel een aantal aandachtspunten waar wij al mee zijn begonnen met trainen. Zo kan ze op straat uitvallen naar al het bewegende verkeer. Ze is hierin goed te trainen, maar dit vergt wel wat tijd. We raden dan ook niet aan om met Kira middenin een woonwijk te leven. Een ander aandachtspunt is het alleen thuis zijn. Ze vindt het niet leuk om alleen gelaten te worden. Ze kan dan joelen en blaffen. Dit is iets voor de volgende eigenaar om mee aan de slag te gaan, aangezien wij hier geen goede omgeving hebben om dit te trainen. Idealiter zou ze gewoon veel bij haar eigenaar willen zijn. Kira is de ideale hond voor iemand die een uitdaging niet uit de weg gaat. Zoals gezegd is ze erg lief en we zijn ervan overtuigd dat iemand heel gelukkig gaat worden met haar. Een baas die ervaring heeft met Mechelaars  (of soortgelijke rassen) is wel wat ze nodig heeft.

-------------------------------------

Heeft u interesse vul dan onderstaande vragenlijst in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Let op, het kan voorkomen dat wij meerdere interesse mails krijgen voor hetzelfde dier. Het dier is pas voor u gereserveerd op het moment dat er een kennismakingsafspraak is ingepland. Wij kunnen onze dieren maximaal 3 dagen voor u reserveren, we vinden het namelijk erg belangrijk dat een dier niet langer dan noodzakelijk in onze opvang verblijft. Graag uw begrip hiervoor.

Asiel

Dierenopvangcentrum Enschede
Boswinkelbeekweg 10
7546 PA Enschede
Tel.: 088 - 811 36 70
E-mail: info.docenschede@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht