Annabel

Omschrijving

Met het uiterlijk van een bulldozer lijkt deze 2,5 jarige teef een hele stoere tante, maar zoals zovaak opgaat is het bij Annabel ook 'een grote bek maar een klein hartje'.
Annabel is een erg onzekere dame dat zich met name uit in het contact met vreemde mensen. Naar haar 'eigen' mensen is ze kroelkont eerste klas. Verder is Annabel een energieke hond die met haar blokkerige uiterlijk toch heel atletisch over het speelveld zoeft. Ze is gek op eten en doet bijna alles voor een brokje. Ze heeft wel een gevoelige huid, waardoor ze maar 1 soort brokken kan verdragen. Maar dat maakt haar helemaal niet uit.
Ze kan best heel goed overweg met andere honden, maar door haar lompe spel moet die andere hond wel minimaal haar formaat hebben. 
Hoewel Annabel voor haar baasjes een geweldige hond zal zijn, voelt ze zich door vreemde mensen snel geïntimideerd en dit zien we duidelijk terug in haar lichaamstaal. In het verleden heeft ze zich gedrag aangeleerd om zichzelf snel uit dit soort situaties te redden, namelijk een grote bek opzetten en als het moet kan ze ook bijten. 
Voor Annabel zijn we opzoek naar een liefdevol baasje die haar hierin op een positieve manier begeleid. Ze heeft geen harde aanpak nodig, maar wel begrip. Haar nieuwe baasje moet haar beschermen voor dergelijke situatie waar ze haar angst denkt om te moeten zetten in agressie.
Uiteraard willen wij haar nieuwe baasje hierbij intensief begeleiden en het is daardoor ook handig dat je in de buurt van onze opvang woont. Mocht dit niet het geval zijn dan raden wij sterk aan om een gedragstherapeut in de buurt te zoeken om begeleiding te bieden.
We vragen nogal wat van haar nieuwe baasje, maar we weten dan ook zeker dat Annabel dit dubbel en dwars terugbetaald.
----------------------------------------------------------------
Heeft u interesse vul dan onderstaande vragenlijst in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Let op, het kan voorkomen dat wij meerdere interesse mails krijgen voor hetzelfde dier. Het dier is pas voor u gereserveerd op het moment dat er een kennismakingsafspraak is ingepland. Wij kunnen onze dieren maximaal 3 dagen voor u reserveren, we vinden het namelijk erg belangrijk dat een dier niet langer dan noodzakelijk in onze opvang verblijft. Graag uw begrip hiervoor.

Asiel

Dierenopvangcentrum Enschede
Boswinkelbeekweg 10
7546 PA Enschede
Tel.: 088 - 811 36 70
E-mail: info.docenschede@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht