Sky

Omschrijving

Let op: A.u.b. eerst zijn verhaal lezen alvorens u reageert.

Niemand hoeft ons te vertellen dat Sky prachtig is om te zien. Deze gecastreerde reu is ruim een jaar oud en een echt handenbindertje.
Zijn 'probleem' is dat hij altijd AAN staat. Niet een beetje, maar hij gaat maar door. Zowel mentaal als fysiek. Je kunt je voorstellen dat dit erg vermoeiend is, zowel voor hem als zijn eigenaar.
Sky heeft, zoals een Border Collie betaamd, absoluut een 'will to please'. Hij wil het zo graag goed doen en soms duurt het even voordat het kwartje valt. Een eigenaar die wil samenwerken is een must voor Sky. Dit kan onder andere in de vorm van behendigheid of hersenwerk. Schapen is hij bij getest, maar die rent hij straal voorbij. Geen succes dus.
Sky is gewoon een hele lieve hond, die zo af en toe de wereld niet begrijpt. Zijn nieuwe eigenaar moet beschikken over een behoorlijk portie geduld en tijd, want heb je dit niet, dan is een irritatie grens snel bereikt.
Sky heeft een omgeving nodig zonder al te veel prikkels en een huishouden waar hem een duidelijke dag-structuur geboden kan worden. Op gezette tijden actief zijn, maar zeer zeker ook op gezette tijden zijn rust laten pakken. Dit laatste is iets waar hij zelf erg veel moeite mee heeft en dit dient door zijn eigenaar gestimuleerd te worden.
Voor Sky zijn wij opzoek naar een eigenaar die beschikt over de mentale rust om met Sky aan de slag te gaan, die fysiek actief is en graag samen met Sky gaat werken, die (ruime)ervaring heeft met hondengedrag en die in een omgeving woont met weinig prikkels.
Dit is best een heel wensenlijstje voor Sky, maar zonder een van deze kenmerken zal er geen match zijn.
---------------------------------------------------------------------
Heeft u interesse vul dan onderstaande vragenlijst in. Vanwege de vele reacties benaderen we alleen diegene die uitgenodigd wordt voor een kennismaking. Indien u binnen 3 dagen niets van ons hebt vernomen, dan is de keuze gevallen op een andere geïnteresseerde.

Let op, het kan voorkomen dat wij meerdere interesse mails krijgen voor hetzelfde dier. Het dier is pas voor u gereserveerd op het moment dat er een kennismakingsafspraak is ingepland. Wij kunnen onze dieren maximaal 3 dagen voor u reserveren, we vinden het namelijk erg belangrijk dat een dier niet langer dan noodzakelijk in onze opvang verblijft. Graag uw begrip hiervoor.

Asiel

Dierenopvangcentrum Enschede
Boswinkelbeekweg 10
7546 PA Enschede
Tel.: 088 - 811 36 70
E-mail: info.docenschede@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht