Sumo

Omschrijving

‘Vooooooruit’, is een commando die Sumo zichzelf heel goed eigen heeft gemaakt. Het liefst rent hij de hele dag achter de prikkels aan die hij ziet. En dat zijn er veel...

Sumo is een 1,5 jarige Duitse Herder reu die duidelijk nog wat in de puberteit zit. Toen hij net bij ons binnen was, was er geen land mee te bezeilen. Hij vloog tijdens de wandeling van links naar rechts en zijn begeleiders vlogen er, door zijn kracht, achteraan. Nu we een aantal weken consequent met hem aan het trainen zijn, zien we hem met sprongen vooruit gaan. Deze consequente aanpak zal thuis doorgezet moeten worden.

Sumo heeft zeker de potentie om uit te groeien tot een fijne kameraad, maar daar moet wel de nodige energie in gestoken worden. Het is gewoon een grote goedzak die bijna smeekt om wat duidelijkheid. Hij heeft tot nu toe weinig stabiliteit gekend en dat is voor geen enkele opgroeiende hond goed. Op dit moment kan Sumo al erg netjes naast zijn begeleider lopen, wanneer de prikkels niet te overweldigend zijn.

Diegene die wil komen kennismaken met Sumo praten we graag bij over het trainingsplan die wij op dit moment voor hem hebben. Voor Sumo zijn wij opzoek naar een huis waar niet te veel prikkels zijn, zowel in huis als daarbuiten.

Zie jij het wel zitten om met deze geweldige Duitser aan de slag te gaan? Reageer dan snel.
----------------------------------------------------------------
Heeft u interesse vul dan onderstaande vragenlijst in. Vanwege de vele reacties benaderen we alleen diegene die uitgenodigd wordt voor een kennismaking. Indien u binnen 3 dagen niets van ons hebt vernomen, dan is de keuze gevallen op een andere geïnteresseerde.

Let op, het kan voorkomen dat wij meerdere interesse mails krijgen voor hetzelfde dier. Het dier is pas voor u gereserveerd op het moment dat er een kennismakingsafspraak is ingepland. Wij kunnen onze dieren maximaal 3 dagen voor u reserveren, we vinden het namelijk erg belangrijk dat een dier niet langer dan noodzakelijk in onze opvang verblijft. Graag uw begrip hiervoor.

Asiel

Dierenopvangcentrum Enschede
Boswinkelbeekweg 10
7546 PA Enschede
Tel.: 088 - 811 36 70
E-mail: info.docenschede@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht