Oscar

Omschrijving

Onze (hele) grote vriend Oscar is zeer waarschijnlijk een mix van berghond/grote herder. Hij lijkt qua uiterlijk veel op een Centraal Aziatische Herder. Welk ras het exact is, kunnen we niet vertellen, maar dat hij gemaakt is om kuddes te bewaken is wel duidelijk. Met zijn 50 kilo is hij ook best imposant te noemen.
Als Oscar bekend met je is, zie je hem genieten zodra hij je ziet. Dan springt hij als een jonge hert in het rond en wil hij graag aandacht. Zijn terrein zal hij echter willen beschermen tegen indringers. Dat zit in zijn DNA en neemt hij ook erg serieus. Vanzelfsprekend niet heel erg geschikt voor een woonwijk of een woning waar veel aanloop is.
Bij ons is hij op zijn gelukkigst wanneer hij buiten in 'zijn' ren mag liggen luieren in de zon. Wanneer zijn bevriende verzorgers langslopen hangt hij even de clown uit om vervolgens weer door te gaan met zonnebaden. Hij is ook vrij ondeugend en daagt je ook graag uit voor een spel.
Voor Oscar zijn wij opzoek naar een buitenverblijf waar hij zijn eigen ruimte heeft die hij mag bewaken en waar hij op z'n tijd kan luieren. Deze ruimte dient wel omheind te zijn vanwege zijn bewakingsdrang.
Heb jij zo'n plekje voor Oscar? Vul dan snel onderstaand formulier in.
--------------------------------------------------------------
Heeft u interesse vul dan onderstaande vragenlijst in. Vanwege de vele reacties benaderen we alleen diegene die uitgenodigd wordt voor een kennismaking. Indien u binnen 3 dagen niets van ons hebt vernomen, dan is de keuze gevallen op een andere geïnteresseerde.

Let op, het kan voorkomen dat wij meerdere interesse mails krijgen voor hetzelfde dier. Het dier is pas voor u gereserveerd op het moment dat er een kennismakingsafspraak is ingepland. Wij kunnen onze dieren maximaal 3 dagen voor u reserveren, we vinden het namelijk erg belangrijk dat een dier niet langer dan noodzakelijk in onze opvang verblijft. Graag uw begrip hiervoor.

Asiel

Dierenopvangcentrum Enschede
Boswinkelbeekweg 10
7546 PA Enschede
Tel.: 088 - 811 36 70
E-mail: info.docenschede@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht