Jones

Omschrijving

Jones is een vrolijke, lieve, zachtaardige hond. In huis is hij rustig. Hij brengt zijn dagen door met slapen, spelen met een andere hond, knuffelen met zijn eigenaar, eten en nog meer slapen. Hij is waaks wanneer er bezoek komt of er iemand voor het huis langsloopt. In de eerste instantie is hij erg wantrouwend naar mannen toe en deinst dan blaffend terug. Dit duurt meestal nog geen 5 minuten voordat iemand zijn vertrouwen heeft gewonnen. Vrouwen vindt hij minder spannend maar benaderd hij ook voorzichtig. Mensen die Jones voorzichtig benaderen vindt hij niet prettig. Hij wordt hier onzeker van en kan gaan blaffen. Dit betreft vooral kleine kinderen. Omdat kleine kinderen vaak niet duidelijk zijn in de communicatie naar de hond toe of het bewaken van fysieke grenzen krijgt Jones het gevoel dat hij mag en moet corrigeren. Hij kan gaan happen tijdens een correctie en is hierdoor niet geschikt om geplaatst te worden bij kleine kinderen.  Hoe dit met oudere kinderen gaat is niet bekend. Jones heeft een stabiele eigenaar nodig waarbij de omgang met elkaar ontspannen is. Jones kan erg goed luisteren, maar zal de ruimte nemen die hij krijgt. Een vriendelijke aai kan daardoor uitmonden in een hond van 35 kilo op schoot. Als je tijdig aangeeft hoeveel ruimte je nodig hebt zal Jones dit makkelijk accepteren. Jones kent de basiscommando’s maar lijkt dit ooit geleerd te hebben op gebaren. Met een handgebaar gaat hij zit of af en blijft hij op zijn plaats. Op stemgeluid doet hij minder uit. Jones kan goed alleen thuis zijn en is erg zindelijk. Hij heeft nog nooit zijn behoefte in huis gedaan. Een andere hond in huis vindt Jones erg prettig. Hij is op momenten speels, maar vind het ook prima om er gewoon de hele dag naast te liggen. Uiteraard wel even apart voeren. Jones is buiten erg angstig, maar maakt hier wel goede vorderingen in. Hij is aan het leren om niet van de baas weg te vluchten (dit deed hij bij harde of onverwachte geluiden, maar ook op zicht kan hij ergens van schrikken) maar steun te zoeken bij de baas door ernaartoe te gaan. De schrikmomenten worden steeds minder en de wandelingen steeds leuker. Jones is een harige hond en het is verstandig om hem wekelijks te borstelen. Jones vindt dit bovendien heerlijk en gaat hier uitgebreid voor zitten. Ook als je aan het stofzuigen bent komt Jones naast je staan en wordt dan graag gestofzuigd.
-----------------------------------------------------------------------------
Heeft u interesse vul dan onderstaande vragenlijst in. Vanwege de vele reacties benaderen we alleen diegene die uitgenodigd wordt voor een kennismaking. Indien u binnen 3 dagen niets van ons hebt vernomen, dan is de keuze gevallen op een andere geïnteresseerde.

Let op, het kan voorkomen dat wij meerdere interesse mails krijgen voor hetzelfde dier. Het dier is pas voor u gereserveerd op het moment dat er een kennismakingsafspraak is ingepland. Wij kunnen onze dieren maximaal 3 dagen voor u reserveren, we vinden het namelijk erg belangrijk dat een dier niet langer dan noodzakelijk in onze opvang verblijft. Graag uw begrip hiervoor.

Asiel

Dierenopvangcentrum Enschede
Boswinkelbeekweg 10
7546 PA Enschede
Tel.: 088 - 811 36 70
E-mail: info.docenschede@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht