Meet your Match

Je kent het vast wel... Het is liefde op het eerste gezicht! Je valt voor haar blonde haren, voor haar sierlijke verschijning of zijn stoere postuur... Je bent ervan overtuigd dat je je maatje hebt gevonden en dat jullie samen lang en gelukkig leven. Maar is dit ook werkelijk zo? Blijf je nog steeds vrienden als je behoeften niet overeenkomen met die van die ene kat? Wat gebeurt er als blijkt dat jullie persoonlijkheden toch niet zo goed bij elkaar passen? Het kan zelfs het einde van de vriendschap betekenen...

Welk type kat past bij jou?

Dierenopvangcentrum Enschede is er van overtuigd dat de eerste indruk tussen mens en dier op meer gebaseerd is dan alleen de buitenkant van het dier. Vandaar dat wij gebruik maken van een uniek adoptieprogramma: Meet Your Match. Dit adoptieprogramma helpt je om de kat te vinden die ook daadwerkelijk bij jouw levensstijl past. Lig je graag samen met je dier ontspannen op de bank? Of houd je juist van veel spelen en dollen? Vind je katten die voortdurend aandacht vragen maar opdringerig? Of word je daar juist gelukkig van?

Meet your Match

Er zijn een aantal testonderdelen ontworpen, waardoor we kunnen vaststellen wat voor soort persoonlijkheid de kat heeft. Iedere volwassen kat die bij ons binnenkomt ondergaat deze test. We stellen via de diverse testonderdelen vast of het zo'n kat is die het heerlijk vindt om op jouw schoot samen met jou de krant te lezen (Assistent). Of dat het zo’n enthousiasteling is die jou bij het eerste ochtendgloren al komt vertellen dat het tijd is om te spelen (Entertainer). Misschien kijkt het dier liever even de kat uit de boom en heeft hij of zij wat meer tijd nodig om over zijn of haar verlegenheid heen te stappen (Muurbloempje). De test stelt vast welke kleur het dier is (Paars, Oranje, Groen) en daaraan gekoppeld één van de negen katpersoonlijkheden. 


Kennis maken

Als je bij ons op bezoek komt voor een nieuwe huisgenoot, leren we je graag beter kennen. Door middel van een kort vragenformulier maken we kennis met jouw persoonlijkheid, gewoontes, interesses en leefomstandigheden. Door middel van het beantwoorden van de vragen op het vragenformulier beken jij als het ware ook kleur - ook jij als nieuwe baas krijgt een kleur (Paars, Oranje, Groen). 
Je gaat op zoek naar het dier dat jouw niet alleen aanspreekt qua uiterlijk, maar qua kleur. Dat betekent dus dat er ook een klik is qua persoonlijkheid.

Bij DOC Enschede hebben we inmiddels ervaren dat baasjes en dieren met dezelfde persoonlijkheid en interesses inderdaad ook op de lange termijn beter bij elkaar passen.

Kom langs!

Ben je benieuwd naar wat voor kleur baas jij bent ? Wij nodigen je uit om bij ons langs te komen en kennis te maken met onze Oranje, Paarse en Groene katten. Wie weet is er wel sprake van een klik tussen jou en één van onze asielkatten. Maar ook als je meer wilt weten over ons unieke adoptieprogramma, kun je contact met ons opnemen! LET WEL: De uitslag van de MeetYourMatch-test is doorslaggevend bij het plaatsen, ook al gaat de voorkeur van de geïnteresseerde naar een kat die volgens het MYM-programma niet zou passen.

Bekijk de negen verschillende kattentypes van Meet your Match