< Terug naar overzicht

Help dieren door online collecteren

1 oktober 2018

In augustus schreven we een bericht over de aankomende collecteweek van de Dierenbescherming. Die week is nu in volle gang, maar ook online zijn we druk aan het collecteren! Je kunt namelijk een digitale collectebus aanvragen en vrienden en familie vragen te doneren. Zo dragen jullie samen je steentje bij aan het opvangen van dieren in nood.

In de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming gaan tienduizenden vrijwilligers op pad om donaties op te halen. Bij online collecteren hoef je niet op pad, want dat kan gewoon vanuit huis. Je maakt een digitale collectebus aan, verspreidt deze onder vrienden en familie en ziet precies hoeveel je voor ons en – het allerbelangrijkste! – onze dieren binnenhaalt.


Digitale collectebus aanmaken

Om online te collecteren, begin je met het aanmaken van jouw eigen digitale collectebus. Dat doe je binnen een paar stappen, waarbij onder andere wordt gevraagd wat de reden is dat jij online wilt collecteren. Dat vragen we, omdat die reden bij jouw collectebus verschijnt en voor iedereen zichtbaar is. Daarmee wordt jouw reden dé manier om mensen te motiveren jou – en dus dieren in nood! – middels een donatie te helpen.

Donaties van vrienden en familie

Heb je je reden omschreven en ben je klaar om te zien wat jouw online collectebus gaat opbrengen? Klik dan op ‘mijn collectebus aanmaken’ en begin met het verspreiden van de link naar je collectebus. Social media is daarvoor altijd een veelgebruikt middel, maar je kunt mensen de link natuurlijk ook sturen via de app of mail. Vervolgens kun je op je eigen collectepagina in de gaten houden wat we dankzij jou aan donaties binnenkrijgen én hoeveel mensen er precies hebben gedoneerd.

Omdat we geen overheidsinstantie zijn, is onze opvang volledig afhankelijk van donaties. De digitale collecte is voor ons een geweldige manier om die binnen te krijgen. Wil jij ook je steentje bijdragen en als online collectant aan de slag gaan? Dan kun je via de link je persoonlijke digitale collectebus aanmaken.