Bram

Omschrijving

Knus lig ik naast de verwarming, mijn dikke kussen voelt lekker zacht. Mijn baas geeft mij een zachte aai over mijn kop en tovert een reusachtige kluif tevoorschijn. Wauw! Ik doe mijn bek al open en………. huh!!............. Een geluid heeft mij wakker gemaakt... Ow jammer het was maar een droom.  Slaperig kijk ik om mij heen. Waar ben ik. Ow ja het asiel. Ach we maken er maar het beste van. Daar komen die mensen al aan die mij altijd eten geven. Als ik kwispel krijg ik vast wel een beetje meer. Zo lekker mijn buikje vol gegeten, ik ben benieuwd wie er vandaag met mij komt lopen. Hartstikke leuke, lieve mensen hoor maar steeds die wisselende gezichten is toch wel een beetje verwarrend. Eenmaal buiten loop ik mijn neus graag achterna, geen uren hoor en ik kan ook heel keurig naast lopen. Na het wandelen kan ik weer heerlijk neerploffen in mijn mand. Na een schoonheidsslaapje komen die lieve stagiaires met mij spelen. Koekjes zoeken, met de bal spelen. Ook ben ik heel gehoorzaam hoor, poot geven, gaan liggen? Koud kunstje joh, dat kan ik allang, maar voor een koekje wil ik dat bést even laten zien hoor. Na de middag wandeling met weer een ander gezicht is het tijd voor mijn avondmaal en mag ik weer gaan slapen, hopelijk droom ik weer over een eigen huis……

Als Bram echt zou kunnen praten zal dit wellicht een scenario zijn wat hij zou vertellen. Hoewel iedereen in het asiel het beste met Bram voor heeft, kan niks tippen aan een eigen gezin waar hij zijn oude dag mag uitzitten. Bram is een kruising herder van 10 jaar oud. Hij is erg leergierig en staat ook te springen om zijn kunsten aan een nieuw baasje te laten zien. Aan zijn wil zal het niet liggen om snel een huisje te vinden. Als Bram je eenmaal kent, is het een onwijze schat die voor je door het vuur zal gaan. Hij is gek op aandacht, knuffelen, spelen met de bal en trainen. Zolang mensen maar met hem bezig zijn is Bram al blij.
Bram heeft altijd samengewoond met kinderen en was dol op de extra knuffels die hij kreeg. Bram houdt er niet zo van om alleen thuis te zijn en is logischerwijs veel liever bij zijn baasjes dan saai in je eentje thuis. Een oplossing zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat hij mee kan als zijn baasjes weggaan. Op andere honden reageert Bram wisselend. Zijn gedrag hangt af van de uitlater die met hem loopt. Wij plaatsen Bram niet bij katten omdat hij nooit geleerd heeft deze leuk te vinden. Eventueel zou hij wel bij een stabiele hond/teef geplaatst kunnen worden.
Helpt u mee om Bram zijn droom werkelijkheid te maken!?

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 0182-530164
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht