Floor

Omschrijving

Floor is een lieve Rhodesian Ridgeback x Mechelse Herder – Rottweiler dame van 6 jaar oud.

Floor is een hele grote dame maar ondanks haar grootte heeft ze een lief en aanhankelijk karakter. Ze heeft eventjes de tijd nodig om je te leren kennen maar dan gaat ze zeker door het vuur voor je. Haar vorige eigenaren omschrijven Floor als een lieve en zachte hond in haar doen en laten. Ook is ze erg trouw naar haar baas toe.

Floor vindt het geweldig om met je te knuffelen en is ook altijd in de stemming voor een potje voetbal. Dat vindt ze erg leuk om te doen. Verder is ze graag bij haar mensen maar Floor kan zich ook prima zelf vermaken.

Floor heeft op een erf geleefd van 6500 m2. Zij is van kleins af aan niet veel meer gewend geweest dan de polder en haar erf. Vandaar dat Floor wat moeite heeft met veel - en onbekende prikkels. Wij zoeken een eigenaar met een grote omheinde tuin of omheind erf , waartoe Floor toegang heeft. Zij is gewend om de hele dag buiten te zijn en kwam bij de vorige eigenaren wel in de avond binnen. Hier ging ze in de bench liggen slapen waar ze uit zichzelf in ging.

Wij merkten dat Floor overprikkeld werd van het uitlaten bij ons. Nu heeft zij een vast iemand die met haar in de polder dichtbij ons asiel gaat wandelen. Dit gaat goed. Vooral doordat hier dus weinig prikkels zijn. Mocht de nieuwe eigenaar met haar willen gaan wandelen dan raden wij aan om dit in een rustige omgeving te doen. Wel moet diegene stevig in zijn schoenen staan. Floor is namelijk erg sterk maar kan over het algemeen netjes meelopen.

Floor is niet z’n grote fan van andere honden en kan dan aan de lijn flink uitvallen. Dit komt door een incident met een andere grote hond waar Floor samen mee heeft geleefd. Zij doet dit vanuit angst. Wij hebben haar hierom de muilkorf aangeleerd. Zij vindt het geen probleem om deze te dragen.

Katten zijn geen goede match met Floor. Zij is schapen gewend geweest maar deze zaten op een apart stuk waar Floor er niet bij kon.

Nadat Floor gewend is kan zij best een paar uurtjes alleen thuis blijven. In de auto is Floor een beetje zenuwachtig maar over het algemeen doet ze dit goed.

Mocht je interesse hebben gekregen in mij dan vragen mijn verzorgers dat je ze een mailtje stuurt met al de informatie over je huissituatie. Dit kan naar gouda@dierenbescherming.nl. Ik ben alleen op afspraak te bezoeken.

Nog een filmpje zien? Dat kan!
https://youtu.be/WINGSOT5ho0

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht