Dinkie

Omschrijving

Dinkie is een vrolijke Amerikaanse stafford reu van 7,5 jaar oud. Dinkie is erg trouw en je hebt aan hem ook zeker een maatje voor het leven. Hij is namelijk echt gek op mensen! Hij is heel enthousiast om je te zien maar is rustig in zijn benadering en zal je zeker niet omver springen of lopen. Je merkt daardoor ook dat Dinkie door zijn leeftijd al en stuk rustiger is en wijzer lijkt het wel. Hij is er altijd voor in om lekker te kroelen met je, maar hij vindt het ook heerlijk om met je te spelen. Wij hebben Dinkie van een ander asiel overgenomen omdat hij hier al een tijde verbleef.

Dinkie heeft alleen niet erg veel geleerd... maar dit kan hij nog wel! Wij merken dat hij graag iets voor je wil doen en lekkere beloningen helpen hem hier nog extra bij. Dinkie wist totaal niet wat hij met andere honden aan moet en viel in bij het andere asiel dan ook uit naar andere honden. Wij hebben hem de muilkorf aangeleerd. Dit loopt buiten net wat rustiger, want hij valt dan niet meer uit. Dinkie had al snel door dat de muilkorf niet erg is en met het commando ‘in’ stopt hij zijn neus netjes in de korf. Dan wordt hij natuurlijk beloond met een koekje. Vorige week heeft hij kennis gemaakt met één van onze andere Staffords (teefje). Door een rustige kennismaking, wel met de muilkorf om, kwam Dinkie helemaal los en begon hij het contact dan ook echt leuk te vinden. Hij speelt inmiddels ook zonder muilkorf met haar en laat zich ook goed corrigeren als hij iets doet wat zij niet leuk vind. Dinkie kan het dus wel maar heeft hier veel begeleiding nog in nodig. Als hij naar buiten mag is hij heel enthousiast en vergeet dan even dat er iemand aan de andere kant van de lijn loopt. Gelukkig gaat het al steeds beter en loopt hij alweer snel naast je. De anti trek methode moet wel consequent uitgevoerd worden, want trekken aan de lijn vind Dinkie nu eenmaal veel leuker. Inmiddels maakt hij onderweg wel steeds vaker contact met zijn begeleider.

Dinkie liep in het vorige asiel mank en er zijn toen allemaal foto’s genomen van zijn rug en poten. Er is op één plek in zijn rug een weerhaak van spondylose te zien. Hij krijgt hiervoor nu ook pijnstilling.  

Wij zoeken voor hem een rustig huisje zonder andere huisdieren en kleine kinderen. Hij zoekt een eigenaar die consequent is en het leuk vind om lekker te wandelen. Voor denkspellen draait hij zijn poten ook niet om en je merkt dat hij daarna een stukje rustiger is. De nieuwe eigenaar moet het niet erg vinden dat hij niet alle andere honden nog leuk vind en het beste is dan ook dat de muilkorf  nog omgedaan word zodat je zelf een stuk rustiger buiten met hem loopt. Ook voor Dinkie geeft het minder stress, omdat hij niet meer uitvalt hiermee.

Dinkie kan gerust een paar uurtjes alleen thuis blijven of mee in de auto.

Kortom zoekt u een maatje voor leven? Dan bent u misschien wel de baas voor hem. Wij vragen u ons een mail te sturen met informatie over uw huissituatie. Dit kan naar gouda@dierenbescherming.nl. Onze honden zijn alleen op afspraak te bezoeken.

Nog een filmpje? Kijk op
https://youtu.be/MzqTqCgS5x4

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht