Baymax

Omschrijving

Baymax is een kruising Australian Shepherd (x Border collie x Labrador) van 1,5 jaar oud. De Australian Shepherd is een zeer actief ras met een torenhoog energie niveau dat hij gedurende de dag kwijt moet raken door lekker veel bezig te zijn (zowel mentaal als fysiek). De Australian Shepherd is baasgericht. Dit zien wij allemaal ook terug in deze mooie vent. Hij zou het dan ook geweldig vinden om naar een huisje toe te gaan met mensen die van het ras houden en die veel met hem mentaal willen ondernemen zo denken wij bijvoorbeeld ook dat hij zou kunnen gaan uitblinken met sport en spel op de hondenschool.

Naast dat hij erg actief is, is het ook een mannetje die heel snel overprikkeld raakt. Het uitvallen is ontstaan vanuit angst, maar doet hij nu vooral uit gewoonte. Toen hij bij ons binnen kwam viel hij naar alles uit wat voorbij kwam. Stond er een fietser stil dan haalde hij graag even een knuffel, maar ging deze 2 minuten later voorbij dan viel hij ernaar uit. Wij zijn toen gestart met een clicker training. Inmiddels beheerst Baymax deze training goed en loopt hij met zijn vaste begeleiders keurig langs allerlei prikkels. De aandacht moet er wel voor de volle 100% bij zijn, want als Baymax vrijgelaten wordt in zijn doen, zal hij zelf de touwtjes in handen gaan nemen en dus weer gaan uitvallen. Omdat de training best nog wel intensief zal zijn, zoeken wij om deze reden mensen die het geduld hebben en open staan voor onze training.   

Baymax is gek op rennen en het liefst de hele dag bij je en je maakt hem niet blijer dan met een balletje gooien. Eigenlijk is Baymax gewoon een vrolijke enthousiaste jonge hond met veel energie die hulp nodig heeft hoe hij zich wel moet gedragen in deze mensenwereld waar er zo veel gebeurd op een dag. 

Wij zoeken een huis zonder kinderen en katten. Hij kan gerust na gewenning een paar uurtjes alleen thuis zijn of mee in de auto.

Baymax kan prima met andere honden overweg, maar heb je al een andere hond in huis dan moet dit wel een stabiele hond zijn. Helaas bij zijn vorige huis ging de andere hond mee doe in zijn gedrag en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Heb je geen andere hond in huis dan zou hij het wel leuk vinden om met andere honden te mogen spelen. Zo raakt hij ook lekker zijn energie kwijt.

LET OP: Laat u niet alleen verleiden door zijn mooie uiterlijk! Hij is snel overprikkeld en het is moeilijk om zijn aandacht voor langere tijd vast te houden en zeker bij nieuwe mensen probeert hij je uit. Hij kan ook beschermend zijn naar zijn mensen tegenover visite. Wij zoeken een eigenaar die zijn gedrag niet onderschat en weet dat er nog een hele lange weg te gaan is met zijn training. Wij zoeken iemand die bekend is met probleemgedrag bij honden en positief met hem aan de slag wil gaan met de clicker via onze trainingsmethode. Straffen werkt averechts omdat zijn gedrag ontstaan is vanuit angst, dit is echt een no-go. Ook moet diegene bereid zijn om nauw contact met ons te houden, het niet erg vinden om meerdere keren bij ons langs te komen om mee te trainen en hem mentaal uit te dagen door middel van denkspellen. Mochten er incidenten gebeuren verwachten wij dat de nieuwe eigenaar meteen aan de bel trekt zodat wij goed kunnen begeleiden. Dit om te voorkomen dat hij weer bij ons wordt terug gebracht.

Bent u nog geinteresseerd? Neem dan via de mail contact met ons op, dit kan via gouda@dierenbescherming.nl

Telefonisch zijn wij door de omstandigheden slecht bereikbaar en via de mail zal een van zijn trainers al uw vragen kunnen beantwoorden.

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht