Cody

Omschrijving

Cody is een vrolijke mafketel van bijna 4 jaar oud. Het is een kruising tussen een Amerikaanse Bulldog en waarschijnlijk een stafford. Met zijn 43 kilo is het een grote en sterke hond. Cody is wat onzeker, wat je misschien niet zou denken als je zijn grootte en spieren ziet! 

 

Als hij je goed kent kan hij netjes meelopen en is hij goed bereikbaar. Maar zeker in het begin kan hij erg trekken als hij een lekker geurtje ruikt en zijn toekomstige eigenaar zal ook met hem aan de slag moeten om het trekken aan de lijn er uit te blijven houden want met zulke grote poten loop je gewoon een stuk sneller als de mens. 

Buiten kijkt hij eigenlijk niet op of om van andere mensen of dieren. Soms als een andere hond naar hem uitvalt zal hij wat spanning vertonen, maar meestal loopt hij gewoon snel verder. Kinderen die met ballen spelen buiten is verstandig om deze te vermijden, want anders wil hij hier graag naartoe om mee te spelen.

Ook vind hij het erg leuk om mee te rennen naast de fiets. Zo raakt Cody zijn energie ook een beetje kwijt. Denkspellen zijn nog niet toegevoegd ivm zijn gedrag naar speelgoed, maar wij merken ook niet dat hij dit nodig heeft.

In het asiel van Spijkenisse hebben ze Cody geleerd om netjes te spelen, waarschijnlijk is zijn bal vaak van hem afgepakt dus deze laat hij liever niet los. In het dierenopvangcentrum merkt hij steeds meer dat de bal niet van hem afgepakt wordt en dat de bal los laten hem wat ontzettend lekkers op levert. Hierbij word het commando switch gebruikt. Maar het is belangrijk dat er in het begin niet met hem gespeeld word, pas als er een goede band met hem opgebouwd is kan er eventueel een bal toegevoegd worden. Cody vergeet namelijk alles en iedereen om hem heen en is bang dat je die bal van hem afpakt. Nu Cody in Gouda zit, proberen wij hem te leren dat hij 2 voetballen heeft en deze van hem zijn. Steeds vaker komt hij zijn ballen nu laten zien en gaat hij spelen waar wij bij zijn. Zo hopen wij dat de opwinding rondom speelgoed nog meer af gaat nemen.

 

Al met al zoeken we voor Cody een lieve en begripvolle baas, die op een postieve consequente manier met deze grote beer aan de slag gaat, maar wel echt zijn mannetje staat. Daarnaast zal de toekomstige eigenaar van Cody wel kracht in de armen moeten hebben, want hij is gewoon erg sterk. 

 

Wij verwachten geen problemen met een paar uurtjes alleen thuis blijven. Cody is namelijk heel relaxt in zijn verblijf en kan zichzelf prima vermaken of gaat lekker liggen slapen. In de auto is ook geen probleem voor hem.

 

Naar de meeste honden reageert hij vriendelijk en wil hij kennismaken, maar het lijkt ons niet verstandig om hem met andere dieren in huis te plaatsen ivm zijn bezitsdrang. Hierom zijn kleine kinderen sowieso ook niet geschikt. Met kinderen van 16+ verwachten wij geen problemen, mits zij honden gewend zijn. Cody is een grote knuffelhond, maar het is belangrijk om zijn signalen te kunnen lezen.

Hij is in Spijkenisse terecht gekomen als gevonden hond, maar er is niemand meer gekomen om deze grote kerel op te halen.

Bent u geïnteresseerd in een van onze honden? Om teleurstellingen te voorkomen vragen wij u ons een mailtje te sturen met informatie over uw huissituatie. Dit kan naar gouda@dierenbescherming.nl. Onze honden zijn alleen op afspraak te bezoeken.

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht