Rocky

Omschrijving

Rocky is een lieve, wat onzekere Amerikaanse Stafford van ruim 4 jaar.

Hij is in het asiel van Spijkenisse afgestaan wegens een allergie bij het kleinkind. Omdat Rocky daar al erg lang in het asiel zat hopen wij dat hij bij ons zijn nieuwe baasje wel snel zal vinden. Want hij verdiend het zo!!

Rocky heeft in het begin even de tijd nodig om te wennen aan nieuwe personen, maar als hij je eenmaal kent springt hij boven je uit van blijdschap. Je kan dan ook heerlijk met hem knuffelen en spelen met een balletje of stok dat vind hij helemaal het einde! Voor een denkspelletje is hij ook wel in, ook al heeft hij soms nog wel wat hulp nodig. Hij kan keurig netjes aan de lijn lopen. Het commando zit en af zijn in elk geval ook bekend.

Wij zoeken voor Rocky een rustig huisje waar geen kinderen en andere dieren aanwezig zijn, dit omdat Rocky nieuwe situaties spannend vind en het fijn voor hem zou zijn wanneer de situatie zo overzichtelijk mogelijk blijft. Oudere rustige kinderen vanaf 15 jaar die honden gewend zijn zullen geen probleem zijn. Op andere honden tijdens het wandelen reageert Rocky amper en is hij goed af te leiden echter vindt hij een ontmoeting met een andere nog erg spannend. Het alleen thuis blijven zal vanaf het begin af aan rustig opgebouwd moeten worden. Eventueel is een bench aan te raden om hierbij te helpen.

Rocky heeft wat last gehad van zijn rechter heup. Deze hebben wij op de foto gezet en dit ziet er goed uit. Wij denken daarom dat hij nu last van zijn banden heeft waardoor hij wat mank liep. Gelukkig loopt hij inmiddels weer normaal. Rocky zijn linker knieschijf zit was los (Petella Luxatie). Hier heeft hij verder geen last van. Het is belangrijk dat Rocky goed op gewicht blijft en niet te veel op springt. Dit is voor Rocky nog erg lastig omdat hij altijd heel enthousiast is om ons weer te zien.

Mocht u enthousiast geworden zijn na het lezen van Rocky zijn verhaaltje, neem dan snel contact met ons op. Om teleurstellingen te voorkomen vragen wij u, ons een mailtje te sturen met informatie over uw huissituatie. Dit kan naar gouda@dierenbescherming.nl. Onze honden zijn alleen op afspraak te bezoeken.

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht