Spikey

Omschrijving

Spikey is een gecastreerde kruising dalmatiër van bijna 9,5 jaar. Helaas is zijn verleden voor ons niet helemaal bekend. Wat we wel weten is dat Spikey altijd met meerdere andere honden samengewoond heeft.

Het heeft even geduurd voordat Spikey ons vertrouwde en zijn ware aard aan ons durfde te laten zien. Spikey vind vreemde mensen in het begin vaak nog wat spannend, maar met een goede kennismaking vertrouwd hij inmiddels al aardig wat mensen. Met de mensen die Spikey vertrouwd loopt hij inmiddels ook al lekker buiten. Voorheen vond hij het voorbijgaande verkeer of tegemoet komende mensen erg spannend en probeerde ze ook weg te jagen door middel van een uitval. Inmiddels gaat dit al een heel stuk beter en zijn nu alleen hardlopers nog een trigger. Op een afstandje kunnen zij ons prima passeren, maar wanneer dit plotseling en vlaklangs is, komt de angst toch weer even om de hoek kijken. 

In het begin gaf Spikey zichzelf geen tijd om rustig te snuffelen, inmiddels nu hij wat meer rust heeft gevonden, doen wij denkspelletjes met hem en dit gaat steeds beter. Af en toe heeft hij hier nog wel wat hulp bij nodig omdat zijn gedachte dan weer wat afdwaalt.

Wij zoeken voor Spikey een rustig huishouden zonder kinderen en katten. Een andere stabiele hond is voor hem prima. Het is belangrijk dat zijn nieuwe baas hem duidelijkheid en regelmaat geeft en het leuk vinden om met Spikey op een positieve manier aan de slag te gaan. Het alleen thuis blijven zal rustig opgebouwd moeten worden en hij moet ook begeleid worden als er visite langskomt.

Ook niet geheel onbelangrijk is de goede kennismaking, de nieuwe eigenaar moet bereid zijn meerdere keren langs te komen om eerst een goede band met Spikey op te bouwen. 

Bent u geïnteresseerd in deze hond? Stuur dan een email naar gouda@dierenbescherming.nl. U kunt UITSLUITEND mailen, bellen heeft geen zin, de selectie gaat per mail. Vergeet niet uw NAW gegevens en telefoonnummer te vermelden. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht