Spikey

Omschrijving

Spikey zit al vanaf juli 2020 in het asiel, hij heeft een moeilijk start gehad, maar hij is nu toch echt klaar om naar zijn nieuwe huisje te gaan.

Spikey is een kruising Dalmatiër van bijna 10 jaar oud maar zo oud gedraagt hij zich helemaal niet. Spikey vind het nog heel leuk om lekker te wandelen en te rennen achter een balletje aan. Soms is het buiten te druk voor hem en dan kan je ervoor kiezen wat korter met hem te lopen en als vervanging een denkspel aan te bieden. Spikey kan hier namelijk ook goed zijn energie op kwijt.

Spikey vindt vreemde mensen in het begin vaak nog wat spannend, maar met een goede kennismaking vertrouwt hij inmiddels al aardig wat mensen. Met de mensen die Spikey vertrouwt loopt hij inmiddels ook al lekker buiten. Voorheen vond hij het voorbijgaande verkeer of tegemoet komende mensen erg spannend en probeerde ze ook weg te jagen door middel van een uitval. Inmiddels gaat dit al een heel stuk beter en zijn nu alleen hardlopers nog een trigger. Op een afstandje kunnen zij ons prima passeren, maar wanneer dit plotseling en vlaklangs is, komt de angst toch weer even om de hoek kijken. Ook als een nieuw persoon met hem loopt kan hij wat meer uitvallen Spikey is hierom ook gewend om met een gentle leader of een muilkorf te lopen.

Wij zoeken voor Spikey een rustig/stabiel huishouden van 1 of 2 personen, zonder (klein)kinderen, honden en katten. Het is belangrijk dat zijn nieuwe baas hem duidelijkheid en regelmaat geeft en het leuk vinden om met Spikey op een positieve manier aan de slag te gaan. Het alleen thuis blijven zal rustig opgebouwd moeten worden en hij moet ook begeleid worden als er visite langskomt. De trainingen hiervoor zijn al met Spikey geoefend en wij laten dit graag aan de nieuwe eigenaar zien.

Bij Spikey valt of staat het met de kennismaking, daarom moet de nieuwe eigenaar wel bereid zijn meerdere keren langs te komen. Zo kunnen jullie eerst een goede band met Spikey opbouwen. Uiteraard helpen wij hier graag bij.

Meer filmpjes? Kijk ook op
https://youtu.be/gn1t6bCjedg

Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar onze honden te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat u en de hond een goede match zijn, verzoeken we u vriendelijk de algemene vragenlijst zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden en te mailen naar gouda@dierenbescherming.nl . Wij zullen dan contact met u opnemen. U kunt UITSLUITEND mailen, bellen heeft geen zin.

 

• Wat zijn uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer?

• Vertel iets over uw gezinssituatie. Wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden?

• Vertel iets over uw werksituatie (aantal dagen, hoeveel uren bent u van huis, etc.)

• Hoeveel uur moet de hond alleen thuis kunnen zijn? Hoe vaak per week komt dit voor?

• Vertel iets over uw woonsituatie (appartement, rijtjes woning, afgesloten tuin of open tuin, etc.)

• Wat is uw ervaring met honden (ras, karakter, leeftijd etc.)?

• Welke huisdieren heeft u?

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht