Macho

Omschrijving

Macho is een grote knuffelbeer van 4 jaar die in het begin wat onzeker kan zijn, maar als hij je eenmaal kent het liefst als een klein schoothondje bij je op schoot wilt komen liggen. Macho is even geplaatst geweest, maar helaas toch weer terug gebracht omdat hij niet de sturing en begeleiding kreeg die hij nodig heeft. Hij ging een verdedigende rol aannemen waarbij rustig wandelen met hem niet meer aan de orde kwam. Wij merken hier dat als Macho duidelijk en consequent begeleid en getraind wordt, hij dit gedrag absoluut niet bij ons laat zien. Zijn nieuwe eigenaar moet dus zeker bereid zijn met Macho aan de slag te willen gaan. Eigenaren die gaan trainen met de positieve trainingsmethode, belonen en af leiden met voer.   

Macho heeft voorheen samengewoond met een andere hond, maar wij denken dat een andere hond hem op dit moment te veel spanning zal geven. Katten zijn geen match met hem, net zoals kleine kinderen. Oudere kinderen die reeds honden gewend zijn, zullen na een goede kennismaking geen probleem voor hem zijn. Omdat Macho een flinke kerel is met een gewicht van 43kg, is het niet verantwoord om de kinderen op pad te sturen met Macho. De volwassenen binnen het gezin zullen de volledige verantwoordelijkheid moeten dragen voor de hond. Macho kan na gewenning en rustig opbouwen prima een paar uurtjes alleen thuis blijven. 

Zijn nieuwe eigenaar moet er rekening mee houden dat Macho wel erg kan kwijlen. Hij laat wel keurig netjes zijn toet afnemen, maar je moet hier niet vies van zijn J Autorijden is voor hem geen enkel probleem.

Macho staat vanwege een allergie op speciaal dieetvoer, dit voer (anallergenic van Royal Canin) zal hij moeten blijven krijgen. Macho heeft namelijk in het verleden erg veel last gehad van ontstoken oren en sinds hij dit voer krijgt heeft hij hier geen last meer van gehad.

Bent u geïnteresseerd in deze hond? Stuur dan een email naar gouda@dierenbescherming.nl. U kunt UITSLUITEND mailen, bellen heeft geen zin, de selectie gaat per mail. Vergeet niet uw NAW gegevens en telefoonnummer te vermelden. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht