Lotje en Takkie

Omschrijving

Takkie en Lotje zijn 2 teckels van 14,5 jaar oud zijn, maar dit is ze niet aan te zien! Beide zijn namelijk nog erg actief en alert. Ze vinden het heerlijk om buiten te wandelen en overal te snuffelen. Ze lopen keurig naast je aan de riem. Met andere honden kunnen zij ook prima overweg. Zelf grotere honden zijn voor hun geen probleem. Ze willen er even mee spelen en als ze het zat zijn gaan ze hun eigen weg. Op een afgesloten veld kan je ze, als ze los lopen, ook weer keurig aan lijnen. Voor een voertje doen ze veel.

De Black and Tan (Lotje) lijkt wel wat doof, maar harde geluiden hoort zij wel. Helaas heeft Takkie een hartprobleem en krijgt hij hiervoor medicatie.
Beide honden waren niet in een goede gezondheid toen ze binnenkwamen. Bij Lotje zijn alle tanden en kiezen verwijderd, Takkie heeft er nog een aantal. Takkie krijgt ook oogzalf, omdat zijn ogen snel uitdrogen.

Op katten reageren zij niet, ze vinden het even leuk en gaan daarna weer hun eigen weg. Wel vinden ze de kattenbakken en de voerbakjes heel interessant. Het is fijn als deze hoog of boven neergezet kunnen worden.

Wij verwachten dat Takkie en Lotje na wennen gerust even alleen thuis kunnen zijn, wel plaatsen wij deze twee het liefste samen.

Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar onze honden te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat u en de hond een goede match zijn, verzoeken we u vriendelijk de algemene vragenlijst zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden en te mailen naar gouda@dierenbescherming.nl . Wij zullen dan contact met u opnemen. U kunt UITSLUITEND mailen, bellen heeft geen zin.

• Wat zijn uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer?
• Vertel iets over uw gezinssituatie. Wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden?
• Vertel iets over uw werksituatie (aantal dagen, hoeveel uren bent u van huis, etc.)
• Hoeveel uur moet de hond alleen thuis kunnen zijn? Hoe vaak per week komt dit voor?
• Vertel iets over uw woonsituatie (appartement, rijtjes woning, afgesloten tuin of open tuin, etc.)
• Wat is uw ervaring met honden (ras, karakter, leeftijd etc.)?
• Welke huisdieren heeft u?

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht