Alex

Omschrijving

Mijn naam is Alex en ik ben een hele verdrietige hond. Wil je weten waarom?

Ik zit hier nu al zo lang en zie steeds honden komen en gaan, maar mij kiezen ze niet. Ik zit hier nu al over de 400 dagen in het asiel. Wanneer ben ik nu eens aan de beurt voor een huisje voor het leven??

Ik weet ook niet waar het aan ligt, zou het mijn kleur zijn? Ik dacht zelf dat ik wat specialer zou zijn, want in de film 100 & 1 dalmatiërs spelen allemaal wit/zwarte dalmatiërs en ik wijk toch wat af met mijn kleur, ik heb namelijk hele mooie bruine stippen/vlekken. 

Zou het mijn naam zijn? De naam Alex is toch een lieve naam voor een geweldige hond en dat ben ik ook.

Is het mijn leeftijd? 10 jaar is toch niet oud, ik ben nog een echte jonge god en kan nog heel wat jaren mee. Overigens zal je me niet de leeftijd van 10 jaar geven, de agility baan ga ik als een 5 jarige overheen. Zo soepeltjes ben ik nog. Een balletje uit de lucht vangen? Geen probleem hoor!

Is het mijn karakter? Voor mijn eigenaar ben ik lief, een kroelkont, een kusjes gever, ik help je graag met alles, waar jij bent wil ik ook graag zijn, ik ben erg leergierig en wil graag voor je aan de slag. Ook vind ik het fijn om eventjes rustig in mijn mand te liggen, want dat is wel het voordeel van mijn leeftijd. 

Alleen met vreemde mensen heb ik wat meer moeite, het duurt langer voordat zij mijn vertrouwen hebben. Visite vind ik daarom wat lastig om mee om te gaan. Tijdens het wandelen zit mijn emmertje snel vol door de vele prikkels buiten en dan doe ik lelijk naar vreemde mensen die voorbij komen. Hiervoor zijn ze in de opvang intensief met mij bezig om er voor te zorgen dat dat emmertje buiten niet overloopt, maar dat ik rustig kan wandelen zonder mij met andere mensen en dieren om me heen te bemoeien. 

Ben ik dan te speels of te druk? Zoef Zoef Zoef door de kamer heen achter een bal en speeltje aan. Iedereen heeft toch wel eens zijn gekke 5 minuten? Maar dan is het snel weer voorbij en ga ik lekker liggen slapen in mijn mandje want ja ik ben toch al 10 jaar en moet me soms wel eens gedragen naar mijn leeftijd. In uw huis is het fijn als ik ook een eigen veilige plek heb. Bv een stukje afgezet met een hekje of een kamer apart. Zo is het voor mij veel makkelijker omgaan met bv visite.

Ik snap het nog steeds niet, als je dit toch leest is er toch niks mis met mij. Ik zou direct verliefd worden op mezelf.

Als ik een minpuntje zou moeten verzinnen over mezelf is het dat ik hoge eisen stel aan mijn nieuwe baas, omdat u best vaak naar mij moet willen toekomen en dat ik ook uw leiding nodig heb als ik bij u mag wonen. En natuurlijk duidelijkheid en regelmaat. Als u een partner heeft vind ik het geen probleem, maar liever geen andere huisgenoten in de vorm van kinderen of andere dieren. Omdat ik al heel lang geen huis meer heb zal het alleen thuis zijn weer rustig opgebouwd moeten worden.

Heb jij het 4 ever huisje voor mij, kom dan snel kennis met me maken. Dan kan ik je laten zien dat ik het echt waard ben.

Pootjes Alex 

Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar onze honden te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat u en de hond een goede match zijn, verzoeken we u vriendelijk de algemene vragenlijst zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden en te mailen naar gouda@dierenbescherming.nl . Wij zullen dan contact met u opnemen. U kunt UITSLUITEND mailen, bellen heeft geen zin.

• Wat zijn uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer?
• Vertel iets over uw gezinssituatie. Wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden?
• Vertel iets over uw werksituatie (aantal dagen, hoeveel uren bent u van huis, etc.)
• Hoeveel uur moet de hond alleen thuis kunnen zijn? Hoe vaak per week komt dit voor?
• Vertel iets over uw woonsituatie (appartement, rijtjes woning, afgesloten tuin of open tuin, etc.)
• Wat is uw ervaring met honden (ras, karakter, leeftijd etc.)?
• Welke huisdieren heeft u?

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht