Kitten Cera

Omschrijving

Let op: Wij kunnen de kittens niet vasthouden of reserveren. Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-gouda/kittenopvang

Naam: Cera
Geboortedatum: 21-06-2018
Geslacht: poes gesteriliseerd

Kan met andere katten: Ja
Kan met honden: Onbekend
Kan met kleine kinderen:  Nee
Kan met oudere kinderen: Ja rustige kinderen.
Moet naar buiten: Nee
Moet samen geplaatst worden: Ja  Met/bij een sociale, speelse kat/kitten.

Cera is pas op latere leeftijd met mensen in aanraking gekomen. Hierdoor is ze (nog) niet heel sociaal naar/met mensen. Ze is schrikkerig, loopt snel weg bij benadering. Ze blaast naar je en haalt heel soms uit, gebruikt hierbij iets haar nagels, vooral om je te waarschuwen dat ze het niet fijn vind. Hierom is ze niet geschikt om bij kleine kinderen te plaatsen. Ze zou wel bij oudere kinderen kunnen die haar met rust laten als ze haar grens aangeeft.

Over het algemeen blaast ze, maar geniet daarna van het aanhalen over haar kopje, in haar nekje, en bovenlijf. Onderrug en pootjes zijn een No Go gebied. Dit is nog te spannend voor haar. Dan kan ze dus als waarschuwing uithalen. Maar als ze er klaar voor is gaat ze gelijk spinnen als je haar aait, ze likt je handen af en geniet van het aaien.

Ze zit graag beschut in een hokje in de krabpaal. Ze heeft ook echt veilige plekjes nodig.

Geadviseerd wordt om haar vanuit een rustige veilige kamer langzaam aan het huis te laten wennen. 

Ze kijkt hier af van de 2 andere katten die sociaal zijn. Daardoor komt ze nu ook wel eens een snoepje halen of laat ze zich verleiden tot spelen met een hengeltje als er iemand in de kamer is. Een sociale speelse kat zou goed voor haar zijn om nog verder af te kijken hoe ze kat kan zijn.

Vooral in de avond, als het binnen en buiten rustig en donker is komt ze tot leven.

Asiel

Dierenopvangcentrum Gouda
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 088-8113490
E-mail: gouda@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht