Permanente kattenopvang

Permanente kattenopvang

Graag willen wij katten, die niet herplaatsbaar zijn in een huiselijke omgeving, onderbrengen in onze nieuw te realiseren permanente opvang. Dit kunnen oudere katten zijn, katten waar qua gedrag iets mee is, katten die medisch iets mankeren etc. Wij willen deze katten graag een ‘forever home’ bieden.

In Nederland bestaan enkele van deze permanente opvangmogelijkheden, maar deze zitten vaak overvol.

Voor ons het voorbeeld, waardoor wij zijn gaan nadenken over een permanente kattenopvang, is Ravi. Ravi hebben wij jarenlang als ‘huiskat’ gehad.

Ravi was niet in een gezinssituatie te plaatsen, omdat hij op alles plaste wat los en vast zat. Hij mocht bij ons vrij rondlopen en was meestal in de kantine te vinden, waar hij intens met de medewerkers en vrijwilligers van het asiel knuffelde. Helaas plaste hij ook onze computers en wasmachines kapot. Omdat wij hem de vrijheid gunden, is Ravi naar een permanente opvang in Gouderak gegaan. We waren allemaal zeer gehecht aan Ravi en Ravi aan ons. Met een eigen permanente opvang zouden katten als Ravi tot en met hun oude dag bij ons kunnen blijven. 

Voor dat deze permanente opvang echt gerealiseerd kan worden, hebben wij geld nodig, veel geld Door sponsoren, donaties, giften en ook het organiseren van een loterij hopen wij voldoende geld op te halen om dit verblijf zo goed mogelijk te realiseren.

Deze permanente opvang moet aan een aantal eisen voldoen, waar voor wij een aantal dingen in onze opvang moeten verbouwen. Dit is nodig om deze katten een plek te geven die ze verdienen: een ‘forever home’.

Wij willen graag dat het een huiskamer-uitstraling krijgt, zodat zij zich echt thuis voelen, maar er is ook geld nodig voor een mooie volledig veilige en afgesloten buitenplek, zodat ze lekker in het zonnetje kunnen soezen, een van de favoriete bezigheden van katten.

Er is geld nodig voor krabpalen, ligplekken, kattenbakken, kleedjes, speelgoed, eet- en drinkbakken, voer etc. We willen dat ze niks tekort komen.

Ons hart gaat uit naar deze katten, die soms vaak van huis hebben moeten wisselen.

Dit geld sprokkelen wij op diverse manieren bij elkaar. We krijgen giften, donaties, maar ook alle opbrengst van de Open Dag dit jaar gaat naar deze permanente opvang. Als u een steentje wilt bijdragen kan dat door een eenmalige donatie, maar u kunt ons ook voor langere tijd op geregelde momenten sponsoren.

Als u een bijdrage wilt leveren, willen wij u vragen contact op te nemen met ons, zodat we afspraken kunnen maken. U kunt ons het beste mailen, omdat de telefoon vaak niet opgenomen kan worden, omdat wij dan met de dieren bezig zijn.  Ons mailadres is: info@doc-hengelo.nl De katten en het dierenopvangcentrum zullen u erg dankbaar zijn!