Pleeggezinnen

Wat is een pleeggezin?

Een pleeggezin is voornamelijk bedoeld als eerste opvang voor de kittens/pups en eventueel hun moeders. We brengen alle kittens/pups die binnenkomen eerst onder bij een pleeggezin. Het pleeggezin heeft genoeg tijd en aandacht voor deze dieren. De kittens en pups (en eventueel de moeders) verblijven bij het gezin tot ze groot en sterk genoeg zijn en tot ze plaatsbaar zijn. Tijdens hun verblijf worden de dieren geënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Een pleeggezin leert de kittens/pups ook zindelijk te worden. De dieren leren wat ze wel en niet mogen en als ze ziek zijn, krijgen ze extra zorg. In de meeste gevallen vangen pleeggezinnen kittens (en eventueel hun moeder) op. In enkele gevallen zoeken wij pleeggezinnen voor pups en hun moeders.

Hoelang een pleeggezin voor de dieren zorgt, verschilt keer per. Het kan 5 weken zijn, maar ook 15. Meestal zoeken wij pleeggezinnen van mei t/m oktober. Ben je geïnteresseerd om pleeggezin te worden? Let er dan op, dat zo'n zorgperiode midden in de vakantieperiode kan vallen. Vooral in deze periode hebben wij de hulp van pleeggezinnen hard nodig.

Een pleeggezin voldoet aan een aantal eisen:

  • Voldoende ruimte in huis en eventueel een ruimte die afgesloten kan worden;
  • Veel tijd;
  • Veel aandacht;
  • Veel liefde voor dieren;
  • Je eigen huisdieren zijn geënt, ontwormd en ontvlooid;
  • Om als pleeggezin goed te functioneren, hanteren we een maximum aantal dieren per huishouden.

 Wij begeleiden pleeggezinnen en overhandigen een handleiding, de geldende regels en al het materiaal + voeding dat een pleeggezin nodig heeft om dieren te verzorgen.

Wat krijg jij ervoor terug?

Een heleboel liefde en dankbaarheid!

Wil jij je aanmelden als pleeggezin? Neem telefonisch contact met ons op via 074 - 25 040 46 of per mail: info@doc-hengelo.nl. Vergeet niet je naam, adres, telefoonnummer en beschikbaarheid te vermelden. We nemen spoedig contact met je op.