Standhouders open dag 2018

De bedrijven die dit jaar in ieder geval met een stand of op andere manier aanwezig zullen zijn:


Dierenkliniek De Hagmolen- deze dierenkliniek is onze vaste dierenkliniek die wekelijks bij ons komt om de dieren na te kijken die net binnen gebracht zijn, kleine behandelingen te doen bij ons op locatie of bij grotere operaties op hun locaties. Ze doen ook de castraties van de katten die bij ons binnen komen, maar nog niet gecastreerd zijn. De dierenkliniek is voor ons 24 uur bereikbaar. Op deze Open Dag zal een dierenarts en een dierenartsassistente aanwezig zijn, waar u terecht kunt met al uw vragen over uw huisdier. Ook zullen zij een tweetal lezingen verzorgen, waarvan de onderwerpen nog niet bekend zijn op dit moment, maar welke absoluut een aanrader zijn voor elke huisdiereneigenaar.
Vrijwilligers van de dierenambulance Hengelo zijn aanwezig met de ambulance, zodat u en kinderen een kijkje kunnen nemen in de ambulance. De vrijwilligers van de dierenambulance kunnen u tijdens de open dag nog meer uitleggen over het werk wat zij doen en u mag ze vragen stellen.

De dierenambulance wordt o.a ingezet als er een dier gevonden wordt en naar de opvang gebracht moet worden. Het is ook mogelijk om de dierenambulance in te schakelen als u met uw eigen dier naar de dierenarts moet en geen vervoer heeft.

 

 Hondentrainingscentrum P.E.T.D.O.G.- het hondentrainingscentrum wordt door DOC Hengelo ingeschakeld bij diverse zaken die met hondengedrag te maken hebben. Als een hond een bijzondere begeleiding nodig heeft, als iemand afstand wil doen van een hond, maar het is niet duidelijk of er sprake is van probleemgedrag etc. Ook traint het hondentrainingscentrum regelmatig alle vrijwilligers die met de honden te maken hebben. Tijdens de Open Dag mag u uw eigen hond meenemen en met een van de trainers is gesprek en zelfs aan het werk gaan om mild probleemgedrag ter plekke mogelijk te kunnen oplossen of  in ieder geval bespreken wat u kunt doen om ernstiger negatief gedrag aan te pakken. Zonder hond bent u ook van harte welkom om vragen te stellen over hondengedrag. Het trainingscentrum zal in ieder geval een tweetal interactieve lezingen geven, waarbij echte honden ingezet worden (honden van de trainers, maar ook de honden van het asiel zelf, die daar geschikt voor zijn), zodat u uw hond beter leert begrijpen, zijn signalen op kunt pakken en kunt handelen voordat negatief gedrag ontstaat. Daarnaast zal het hondentrainingscentrum in ieder geval lijnen verkopen, hondenspeeltjes, handgemaakte ansichtkaarten door een bekende kunstenares, die u ook ter plekke kunt laten maken met bijvoorbeeld de naam van uw eigen huisdier. 

Kattencafé KatDeau- KatDeau (locatie van het kattencafé is Anninksweg 31 in Hengelo en op reservering te bezoeken) is aanwezig voor de verkoop van kattenspeeltjes en andere kattenartikelen en een aantal cadeauartikelen, die zij ook in hun kattencafé verkopen. In het kattencafé van KatDeau lopen katten van het ras Sphynx, welke uitstekend geschikt zijn, vanwege hun bijzondere uiterlijk en hun ontzettend lieve karakter. U kunt daar kennis maken met deze prachtige manier van horeca en met de katten knuffelen en spelen in één. KatDeau heeft vele leuke kadootjes en een eigen taartenmakerij, zodat u bij hen voor veel lekkere, mooie en lieve dingen terecht kunt. 

 SOS Kit en Kat- SOS Kit en Kat is een stichting die zich inzet voor kittens, oude en zieke katten en katten met een ziekte of handicap. SOS Kit en Kat zorgt ervoor dat deze katten ondergebracht worden bij pleeggezinnen, totdat zij mogelijk geadopteerd kunnen worden of vanwege hun ziekte of handicap komen te overlijden bij het pleeggezin. SOS Kit en Kat is aanwezig op de Open Dag om informatie te geven over hun stichting en hoopt op uw donaties en giften. SOS Kit en Kat wordt op geen enkele wijze gesubsidieerd en heeft alleen bestaansrecht door uw donaties en giften.

 

Sacco van Munster- Sacco van Munster maakt kleurrijke schilderijen waar dieren vaak het onderwerp van de afbeelding zijn. Op de Open Dag zal hij aanwezig zijn met een deel van zijn collectie die direct te koop is. Maar ook kan Sacco in opdracht werken en kunt u op deze dag met hem bespreken wat uw wensen zijn voor een schilderij van bijvoorbeeld uw eigen hond, kat of ander onderwerp. 

 

Verder zullen er diverse verkoopstands zijn met o.a sierraden, hondensnacks, hondenlijnen en halsbanden en decoratie voor in huis.

 De Open Dag op 3 juni aanstaande is te bezoeken van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Zilverstraat 30 in Hengelo. We hopen dat u in grote getalen deze dag komt bezoeken en dat u een financiële bijdrage wilt leveren, in welke vorm dan ook. Uw eigen hond is welkom om mee te komen, mits hij/ zij aangelijnd blijft en niet uitvalt naar andere honden. Ook zouden wij het erg fijn vinden dat na deze dag vele dieren gereserveerd worden voor de adoptie in de gezinnen die deze dag bezoeken. De dierenopvang is maar een zo kort mogelijk tussenstation is ons uitgangspunt.