Dierenasiel gesloten

Dierenasiel Krimpen aan den IJssel definitief gesloten

Dierenasiel Krimpen aan den IJssel heeft vanaf september 2022 haar deuren definitief gesloten.

Dierenasiel gesloten

Dit besluit volgt op een tijdelijke sluiting die in november 2021 in is gegaan. De Dierenbescherming, waar het opvangcentrum onderdeel van uitmaakt, heeft dit besloten na zorgvuldige afweging. Het pand wordt nog tot september 2022 gebruikt als vervangende locatie voor het dierenopvangcentrum van Gouda dat momenteel in de afrondende fase van een verbouwing zit.

Gedurende de tijdelijke sluiting van het pand aan de Noord 102 is er goed nagedacht over de toekomst van DOC Krimpen aan den IJssel en zijn o.a. de capaciteit en de verdeling van de honden- en kattenopvang in de provincie Zuid-Holland in kaart gebracht middels een capaciteitsberekening. Naast deze berekening is er gekeken naar de strategische ligging van de locatie, of het dierenwelzijn op de locatie gewaarborgd kan worden en of het pand nog voldoet aan alle wet- en regelgeving. Deze overwegingen hebben geleid tot de beslissing om DOC Krimpen aan den IJssel niet te heropenen voor operationele dienstverlening.

De eerste prioriteit is, en blijft, de opvang van -en zorg voor- dieren waarvoor dat nodig is. Die komt door de sluiting van deze locatie niet in het geding. In de provincie Zuid-Holland zijn opvanglocaties van de Dierenbescherming gevestigd in Gouda, Ridderkerk, Rijswijk, Spijkenisse, Vlaardingen en vanaf medio 2023 Rotterdam.

Zoek een asiel