Adoptie asieldier

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Maak dan snel een afspraak en kom kennis maken met de asieldieren in onze opvang. Wij vinden het belangrijk dat je goed bent voorbereid en ingelicht voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst.

Adoptieprocedure

Heb je een hond of kat op onze website gezien die jou aanspreekt? Plan een afspraak met ons in zodat we jouw wensen kunnen bespreken en een passende match kunnen vormen.

1. Je stuurt een mail naar krimpen@dierenbescherming.nl en geeft aan interesse te hebben in het adopteren van een dier.

2. Onze medewerkers nemen contact met je op binnen 3 dagen. Blijkt uit dit eerste contact dat je mogelijk een geschikte match vormt met de hond of kat? Dan maken wij een afspraak voor een eerste kennismaking.

3. Verloopt de eerste kennismaking goed? Dan bekijken we samen wanneer het dier geplaatst gaat worden. Of dat er misschien nog een tweede kennismaking wordt afgesproken. Zo heb je de tijd om de juiste spullen aan te schaffen en thuis alles in gereedheid te brengen alvorens u het dier mee naar huis neemt.

NB: Voor katten gebruiken we de Meet Your Match-methode.

Belangrijk

  • Heeft onze medewerker een afspraak met je ingepland? Probeer er dan voor te zorgen dat alle gezinsleden kennis komen maken met het dier. Het is ten slotte belangrijk dat iedereen een klik voelt met het dier, en het dier met jullie.
  • Het is niet mogelijk om onze dieren te bekijken zonder het maken van een afspraak. Dit doen wij om de rust te bewaren voor onze opvangdieren.
  • Heb je al een hond en kom je op afspraak kennismaken met een hond? Dan bespreekt onze hondenafdeling de mogelijkheid om je eigen hond mee te nemen zodat wij kunnen zien hoe de honden op elkaar reageren.
  • Ben je woonachtig in België of Duitsland? Dan zijn wij verplicht honden en katten te enten tegen rabiës voordat hij of zij mag verhuizen. Houd rekening met extra kosten en drie weken wachttijd totdat het dier vanuit ons naar huis mag.Tarieven adoptie

Om onze kosten enigszins te kunnen dekken, vragen wij van een nieuwe baas een bijdrage bij de gemaakte kosten. Hiervoor zijn verschillende plaatsingsgelden vastgesteld, afhankelijk van de leeftijd van het dier. Lees hier onze tarieven.

Nazorg

Na de plaatsing van onze dieren houden we contact met nieuwe eigenaren. Het blijft prachtig om te horen hoe goed onze voormalige dieren het bij hun nieuwe baasjes doen! Ook nadat een dier ons heeft verlaten kun je nog bij ons terecht voor van vragen. Dit doe je het beste per mail: krimpen@dierenbescherming.nl