Adoptie asieldier

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Maak dan snel een afspraak en kom kennis maken met de asieldieren in onze opvang. Wij vinden het belangrijk dat je goed bent voorbereid en ingelicht voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst.

Adoptieprocedure

Heb je een kat op onze website gezien die jou aanspreekt? Plan een afspraak met ons in zodat we jouw wensen kunnen bespreken en een passende match kunnen vormen.

1.  U kunt ons UITSLUITEND mailen, i.v.m. de drukte vragen wij u om ons niet te bellen, de selectie gaat per mail. Het is bij ons enkel op woensdag of zaterdag mogelijk om kennis te maken met onze katten, houdt u hier dus rekening mee bij het reageren.

Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar de katten te komen kijken. Voor een zorgvuldige selectie verzoeken we je vriendelijk de vragenlijst zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden en te mailen naar krimpen@dierenbescherming.nl

Vragenlijst:
- Wat is uw Naam, Adres, Woonplaats en Telefoonnummer?
-Vertel iets over uw gezinssituatie. Wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden??
-Vertel iets over uw werksituatie (aantal dagen, hoeveel uren etc)
-Vertel iets over uw woonsituatie (appartement, rijtjes woning, ect)
-Vertel iets over de buitenruimte van uw woning (tuin, balkon, afgesloten ja/nee etc)
-Bent u op zoek naar een binnen of buiten kat?
-Op welke kamers van uw huis mag de kat komen of juist niet?
-Wat is uw ervaring met katten?
-Welke huisdieren heeft u?
-Hoeveel uur per dag bent u afwezig van huis?

2. Onze medewerkers nemen contact met je op binnen 3 dagen. Blijkt uit dit eerste contact dat je mogelijk een geschikte match vormt met de kat? Dan maken wij een afspraak voor een eerste kennismaking.

3. Verloopt de eerste kennismaking goed? Dan bekijken we samen wanneer het dier geplaatst gaat worden. Of dat er misschien nog een tweede kennismaking wordt afgesproken. Zo heb je de tijd om de juiste spullen aan te schaffen en thuis alles in gereedheid te brengen alvorens u het dier mee naar huis neemt.

NB: Voor katten gebruiken we de Meet Your Match-methode.

Belangrijk

  • Het is niet mogelijk om onze dieren te bekijken zonder het maken van een afspraak. Dit doen wij om de rust te bewaren voor onze opvangdieren.
  • Ben je woonachtig in België of Duitsland? Dan zijn wij verplicht katten te enten tegen rabiës voordat hij of zij mag verhuizen. Houd rekening met extra kosten en drie weken wachttijd totdat het dier vanuit ons naar huis mag.Tarieven adoptie

Om onze kosten enigszins te kunnen dekken, vragen wij van een nieuwe baas een bijdrage bij de gemaakte kosten. Hiervoor zijn verschillende plaatsingsgelden vastgesteld, afhankelijk van de leeftijd van het dier. Lees hier onze tarieven.

Nazorg

Na de plaatsing van onze dieren houden we contact met nieuwe eigenaren. Het blijft prachtig om te horen hoe goed onze voormalige dieren het bij hun nieuwe baasjes doen! Ook nadat een dier ons heeft verlaten kun je nog bij ons terecht voor van vragen. Dit doe je het beste per mail: krimpen@dierenbescherming.nl