Spot

Omschrijving

Dit is de Grote Lompe Vriendelijke Reus genaamd Spot. Spot is groot en sterk, maar dit heeft hij zelf niet helemaal door. Spot is nog jong bijna 2 jaar en kan en wil nog veel leren. Deze jongeman heeft een consequente baas nodig die stevig in zijn schoenen staat, het liefste zoeken we doorgewinterde bulldog kenners voor hem. Spot is geen beginners hond. Dit lompe, sterke gedrag maakt spot niet geschikt voor bij (klein)kinderen.
 
Spot is bij ons afgestaan omdat hij aan de lijn te sterk was voor zijn baasje. Wat we voor Spot zoeken zijn mensen die met hem en dit probleem aan de slag gaan. We zijn nu al met Spot aan het oefenen om steeds beter aan de lijn mee te lopen. Dit verbetert met de dag en hier zijn we natuurlijk super blij mee, maar hij heeft nog flink wat begeleiding nodig. Spot vindt het superleuk om aan de lijn spelletjes met de baas te doen, zoals zoekspelletjes.

In zijn vorige huis was hij gewend om een paar uurtjes alleen thuis te zijn en dit ging eigenlijk altijd goed. Hij was dan altijd los in huis. In zijn toekomstige woning kan hij dus prima een tijdje alleen thuis blijven, uiteraard moet dit wel rustig worden opgebouwd.

Spot is geen andere huisdieren in huis gewend, wij plaatsen hem daarom niet in een huis met katten of andere honden.

Bent u de personal trainer die Spot zoekt? Lees dan snel het onderste stuk.

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze hond te komen kijken. Dit om de rust van onze hond te bewaken en om teleurstelling te voorkomen. Om er zeker van te zijn dat jij en de hond een goede match zijn, verzoeken we je vriendelijk  de vragenlijst te beantwoorden en te mailen naar krimpen@dierenbescherming.nl

- Wat is uw Naam, Woonplaats en Telefoonnummer?
- Wat is de gezinssituatie en heb je kinderen, wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden??
- Wat is je ervaring met honden?
- Heb je momenteel honden? Zo ja, kan je aangeven wat voor honden?
- Heb je momenteel andere huisdieren dan honden? Zo ja, welke?
- Heb je je al georiënteerd in een hondenschool in de omgeving?
- Heb je al eens eerder een hond uit een asiel geadopteerd?
- Hoeveel uur moet de hond alleen thuis kunnen zijn? En hoe vaak per week komt dit voor?
- Wat is uw woonsituatie? (appartement, rijtjes woning, ect)
- Heb je een buitenruimte waar de hond kan zijn? Zo ja, is deze afgesloten?
- Heb je in de komende weken genoeg tijd om de hond thuis te laten wennen? Met andere woorden, heb je voldoende tijd om er voor te zorgen dat de hond de komende periode niet alleen hoeft te zijn? 

Asiel

Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel
De Noord 102
2921 AJ Krimpen a/d IJssel
Tel.: 088-3437120
E-mail: krimpen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht