Pablo

Omschrijving

Mag ik je even voorstellen aan mezelf: Pablo Picasso, maar zeg maar Pablo. Ik ben zoals de meeste kunstenaars wat aan de excentrieke kant met mijn out-of-bed-look.
Meestal moet ik even wennen aan nieuwe personen, mijn voorkeur gaat sterk uit naar een vrouw. En heb je een lekker stukkie kipfillet of rodi-worst? Dan ben ik graag bereid om iets voor je te doen. En vertrouw ik je eenmaal helemaal dan ben ik ook nog eens een enorme knuffelkont.

Er zijn met mij wel een aantal 'dingetjes' aan de hand. Of jij mijn baasje mag worden hangt af of je die 'dingetjes' kan respecteren en accepteren of dat je er een 'ding' van maakt.

1. ik ben pas 6,5 jaar volgens mijn papieren. Uit onderzoek blijkt dat ik en spondylose in mijn rug en artrose in een heup heb, dus misschien stiekem toch wat ouder? Wat betekent dat eigenlijk? Dat meerdere kleine wandelingen ver genoeg voor me zijn en dat ik dagelijks een pijnstiller nodig heb. Maarrrrrrr ik ben toch niet gek??!! Dus ik krijg wel graag denkwerkjes aangeboden.
2. van te veel prikkels raak ik snel overprikkeld. Dus een duidelijke, stabiele daginvulling vind ik het prettigst. Ik wil niet van hot naar her gesleept worden en ook op bv. een verjaardag raak ik over mijn toeren, of als ik teveel verkeer en teveel dieren tijdens de wandeling tegenkom kan mijn emmertje ook snel vol raken. Liever weet ik waar ik aan toe ben en is mijn huisje eerder een stille biblioteek dan een feestcafe en vergroten we buiten de afstand tussen mij en de prikkels. Een baasje die Pablo met rust, begrip en kalmte begeleidt kan met dit gedrag prima overweg.
3. soms kan ik wat dwingend of beschermend overkomen, ook hier moet met kennis van zaken op gereageerd worden.

Ik ben erg leergierig en verzot op aandacht. We zoeken dus een voorspelbaar leven voor Pablo, maar geen saai leven!!
Dus wie is er net zo creatief als ik en maakt mijn 'dingen' niet te groot?? Jij?? Lees dan verder hoe je in contact kan komen met mijn opvang.

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze hond te komen kijken. Dit om de rust van onze hond te bewaken en om teleurstelling te voorkomen. Om er zeker van te zijn dat jij en de hond een goede match zijn, verzoeken we je vriendelijk  de vragenlijst te beantwoorden en te mailen naar krimpen@dierenbescherming.nl

- Wat is uw Naam, Woonplaats en Telefoonnummer?
- Wat is de gezinssituatie en heb je kinderen, wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden??
- Wat is je ervaring met honden?
- Heb je momenteel honden? Zo ja, kan je aangeven wat voor honden?
- Heb je momenteel andere huisdieren dan honden? Zo ja, welke?
- Heb je je al georiënteerd in een hondenschool in de omgeving?
- Heb je al eens eerder een hond uit een asiel geadopteerd?
- Hoeveel uur moet de hond alleen thuis kunnen zijn? En hoe vaak per week komt dit voor?
- Wat is uw woonsituatie? (appartement, rijtjes woning, ect)
- Heb je een buitenruimte waar de hond kan zijn? Zo ja, is deze afgesloten?
- Heb je in de komende weken genoeg tijd om de hond thuis te laten wennen? Met andere woorden, heb je voldoende tijd om er voor te zorgen dat de hond de komende periode niet alleen hoeft te zijn?

Asiel

Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel
De Noord 102
2921 AJ Krimpen a/d IJssel
Tel.: 088-3437120
E-mail: krimpen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht