Luka

Omschrijving

Luka is een schitterend gestroomlijnde zwarte gecastreerde katerman met Oosterse korthaar trekken van 1,5 jaar. Dit ras staat er om bekend dat zij heel veel geven, veel aandacht, veel liefde! Maar natuurlijk ook veel vragen van hun personeel! "Nu even niet" of "Luka even wachten" zijn woorden die niet voorkomen in zijn woordenboek. Of je het nu wil of niet hij springt in je armen of klimt via je rug omhoog om in je nek te gaan liggen, loslaten of hem er af zetten is dan niet zo makkelijk meer.

Luka is actief, speels, erg aanwezig en gevoelig en is daarnaast ook heel intelligent en zoekt dus continue uitdaging in zijn omgeving. Dat kan in de vorm van samen spelen zijn maar hij heeft het ook een omgeving nodig waar hij zich zelf kan vermaken. Dit vraagt dan ook vindingrijkheid van zijn baasjes.

Denkspellen en hoger gelegen speel, spring en loopplekjes (plankjes of een parcours langs de muur) heeft hij met zijn atletische lichaam nodig om zijn energie kwijt te kunnen anders gaat hij zich vervelen en kan hij gefrustreerd raken en de boel op stelten gaan zetten. Luka kent geen gekke 5 minuutjes maar staat de hele dag “aan” en is altijd op zoek naar vermaak en aandacht van zijn eigenaar. We zoeken dan ook een huisje waar er bijna altijd iemand thuis is. Een huisje waar Luka in elke kamer mag, dus ook de slaapkamer, want de aandacht stopt niet voor de slaapkamer deur.

Luka is erg geïnteresseerd in de buiten omgeving om hem heen, hij kijkt vol bewondering naar de vogels buiten en volgt alle blaadjes die voorbij waaien. Buiten ziet hij als een grote speeltuin, buiten kan hij pas echt zijn energie kwijt. Dus we zoeken een huis met tuin.

Luka heeft als nare gewoonte om handen te zien als speelgoed, het is ook wel verleidelijk die 5 bewegende worstjes aan je handen. Dit maakt hem niet geschikt voor een gezin met jonge kinderen, Kinderen van 12 jaar en ouder die een kat gewend zijn met dit gedrag zou prima zijn voor Luka. Met honden gaat Luka goed om, dit is hij ook gewend. Luka gaat absoluut in huis niet goed overweg met andere katten. Dit is helaas ook niet meer aan te leren in de toekomst. Luka blijft graag enig kind.

Wat voor baasjes zoeken wij voor Luka:
- Baasjes die niet fulltime buitenshuis werken, maar voldoende aandacht en tijd voor hem hebben.
- Baasjes die ervaring hebben met Oosterse kortharen en begrijpen wat het betekent om een kat als Luka in huis te hebben, veel karakter maar ook heel veel energie!
- Baasjes die zijn nare gewoonte(spelen met handen) niet motiveren.
- Baasjes met een landelijke tuin waar hij in bomen kan klimmen en jagen op beestjes/insecten.
- Baasjes met een huis zonder soortgenoten.
- Baasjes waar hij de hele dag door het hele huis mag komen.

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze kat te komen kijken. Dit om de rust van onze katten te bewaken en om teleurstelling te voorkomen. Om er zeker van te zijn dat jij en de kat een goede match zijn, verzoeken we je vriendelijk de vragenlijst te beantwoorden en te mailen naar krimpen@dierenbescherming.nl


- Wat is uw Naam, Woonplaats en Telefoonnummer ?
- Wat is de gezinssituatie en heb je kinderen, wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden?
- Wat is uw woonsituatie? Bent u op zoek naar een binnen of buiten kat?
- Mag de kat gedurende de hele dag door het hele huis (ook op slaapkamer).
- Hoeveel uur per dag bent u afwezig van huis?
- Heb je momenteel andere huisdieren? Zo ja, welke?
- Wat is uw ervaring met katten? Heb je al eens eerder een kat uit een asiel geadopteerd?

Asiel

Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel
De Noord 102
2921 AJ Krimpen a/d IJssel
Tel.: 088-3437120
E-mail: krimpen@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht