Huisvesting

Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel is geopend op woensdag en zaterdag enkel op afspraak

Geïnteresseerd in een  kat? Maak van tevoren even een afspraak met ons.


Boerderij

In ons dierenopvangcentrum hangt een huiselijke en gemoedelijke sfeer. Dit komt mede doordat we gehuisvest zijn in een voormalige boerderij.

De kattenverblijven zijn katvriendelijk ingericht en voorzien van schuilhuisjes, krabpalen, voerpuzzels, waterfonteinen, mandjes en speeltjes. We proberen zoveel mogelijk thuis na te bootsen. Ook beschikt elke kattenkamer over een afgesloten buitenruimte met klimbomen.De honden zitten in ruime kennels. We streven ernaar de honden zo min mogelijk in hun kennels te laten zitten. Op onze onlangs vernieuwde speelweides kunnen de honden in roedels met elkaar ravotten en ook laten we ze twee keer per dag uit in het naastgelegen recreatiegebied. 

Onze honden en katten krijgen dagelijks volop persoonlijke aandacht. De katten worden verwend door ons kattenentertainment-team en onze honden staan al in de startblokken klaar bij het zien van de hondenuitlaters.

Verrijking

Onze opvang is gespecialiseerd in voedselverrijking. Onze honden en katten worden geprikkeld om hun voeding te verkrijgen, met behulp van speciale voerpuzzels. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de gezondheid van het dier. Voedselverrijking is belangrijk en heeft een aantal voordelen: 

  • Het gaat verveling tegen;
  • Het is stressreducerend;
  • Het geeft de mogelijkheid om natuurlijk gedrag uit te oefenen;
  • De hond of kat schrokt niet, waardoor ze minder overgeven;
  • Het vermindert de kans op overgewicht en...
  • Het is gewoon ontzettend leuk!Veiligheid

De kattenverblijven zijn van elkaar gescheiden met het oog op stress voor de dieren. Uiteraard is ook gedacht aan de veiligheid en bescherming. Om besmettingsrisico's voor gezonde dieren te voorkomen, is er een apart quarantainegedeelte in onze dierenopvang.