Voorkom kittens, laat je kater castreren!

Om ongewenste kittens te voorkomen organiseert de Dierenbescherming op 25 juni as. een kattencastratiedag bij de Minimax Dierenartsenpraktijk in Rotterdam. Op die dag kunnen eigenaren hun kater voor slechts € 30,- laten castreren.

Voorkom kittens, laat je kater castreren!

De temperaturen gaan omhoog en zo ook de hormonen bij de katten. Dat betekent een grote kans op krolse poezen die een heftig effect hebben op niet gecastreerde katers met als gevolg kittens waar niet op gerekend is.

Sproeien en kattenaids

Het contact met een krolse poes zorgt ervoor dat de ongecastreerde kater in huis gaat sproeien, een geur die maar heel moeilijk te verwijderen is. Daarbij zal hij in de strijd om de krolse poes vechten met andere katers. Dit gaat gepaard met flinke wonden met een grote kans op besmetting met kattenaids.


Voorkom onnodig dumpen

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo’n 3.000 kittens op waarvan in een aantal gevallen de eigenaren aangeven er niet meer voor te kunnen zorgen, maar in de meeste gevallen worden de kittens gedumpt. Het is een veel gehoord excuus dat omdat de kosten voor een castratie hoog zijn, eigenaren het nalaten om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Het natuurlijke gedrag van een kater is echter onvermijdelijk als hij niet geholpen is waardoor een ongewenste bevalling met vaak 4-6 kittens het gevolg is. Een bijkomend feit is dat de eigenaren van de katers zelf niet met de kittens zitten maar daar andere mee opzadelen. Wij vragen eigenaren van niet gecastreerde katers om hun verantwoording te nemen en gebruik te maken van deze actie. Bovendien help je op die manier mee om het onnodig dumpen van kittens te voorkomen.

Voor wie?

De actie is bedoeld voor katteneigenaren die een niet gecastreerde kater hebben vanaf 6 maanden tot maximaal 10 jaar. Eigenaren kunnen een telefonische afspraak maken zodat een breng- en ophaal tijd afgesproken kan worden. De kosten voor de ingreep bedragen €30,- per kater. Nog niet gechipte katers worden voor € 15,- extra ook gelijk gechipt en geregistreerd.

Hoe kun je aanmelden?

Aanmelden voor de castratie dag op dinsdag 25 juni kan door te bellen naar 088 343 7107. Hoewel er een heel team van dierenartsen en paraveterinairs klaar staan, zijn er ongeveer 100 plekken beschikbaar. Dus wees er snel bij!