Ross (met filmpje)

Omschrijving

Ross is een gevonden kruising Stafford van 2,5 jaar oud. Na een plaatsing is hij helaas teruggekomen omdat het niet goed gaat met andere dieren in huis. Deze energieke kerel gaat graag mee op pad en kan met aanlijnen wat druk zijn. Buiten neemt Ross graag de leiding tijdens de wandeling, maar trekt bijna niet aan de lijn. Voorbijgangers en fietsers negeert hij meestal. Naar andere honden kijkt hij met interesse. Als ze wat dichterbij komen, gedraagt Ross zich wat onderdanig. Hoe hij op kleine hondjes reageert is onbekend. Eigenlijk probeert Ross van de wandeling een groot feest te maken door kleine sprintjes te trekken, te speuren naar bijvoorbeeld vogels en voorbijgangers te observeren. Gedurende de wandeling vindt Ross ook zeker rust om tijd te maken voor een knuffel. 

Ross heeft het soms moeilijk om prikkels te verwerken en kan dan baldadig worden. Het is dan belangrijk dat je rustig en consequent blijft. Naast het commando ‘Zit’ en ‘Af’ lijkt hij verder niet veel te hebben geleerd. Gelukkig is Ross goed te trainen en heeft inmiddels geleerd dat ‘kijk eens’ een koekje betekent. Hij gaat dan netjes zitten en pakt het brokje zachtjes aan. Op het afgesloten veld vindt Ross het fantastisch om speeltjes die jij gooit op te halen en bij je terug te brengen. In huis is Ross niet waaks en reageert hij goed op visite. Ross kan een paar uurtjes alleen zijn en verblijft dan in zijn bench.

Voor Ross zoeken wij een eigenaar met ervaring met dit of soortgelijk ras, die met geduld en rust met hem aan de slag wil gaan. Een thuis waarin kinderen jonger dan 14 zijn en geen andere huisdieren. Het volgen van een cursus met Ross is zeker aan te raden. Niet alleen omdat hij nog een hoop moet leren, maar ook om de band tussen de nieuwe eigenaar en Ross op te bouwen. Heb jij de gouden mand voor deze leuke kanjer klaar staan en heb je voldoende tijd om met hem aan de slag te gaan? Stuur ons dan snel een mailtje. 

Ross op YouTube: https://youtu.be/Q3H21gjd0tg

Mocht je interesse hebben in Ross of een van onze andere honden, kan je een e-mail sturen met de volgende gegevens naar: hondenafdeling.rotterdam@dierenbescherming.nl


-    Jouw naam
-    Adres
-    Telefoonnummer
-    De gezinssituatie
-    Motivatie waarom je interesse hebt in Ross
-    Jouw ervaring met honden.

De gegevens worden verzameld en er wordt contact opgenomen met degene waarvan wij denken dat zij de beste match zullen zijn.


 

Asiel

Dierenopvangcentrum Rotterdam
Abraham van Stolkweg 33
3041 JA Rotterdam
Tel.: 088-3437101
E-mail: dierenopvang.rotterdam@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht