< Terug naar overzicht

AOW'ers krijgen tegoed voor Minimax Dierendokter

Lokaal

1 september 2017

 Rotterdammers met een kleine beurs die op 1 maart 2017 recht hebben op AOW, krijgen van de gemeente een bedrag van 300 europ op hun Rotterdampas gestort. Dit bedrag kunnen zij sinds kort ook gebruiken voor een consult aan de Minimax Dierendokter, de dierenarts voor mensen met een uitkering.

Stiching Bevordering Huisdierenwelzijn heeft zich, samen met de Dierenbescherming en de lokale Partijd voor de Dieren, hard gemaakt om de grote groep huisdieren van minima onder de aandacht te brengen in de nota Dierenwelzijn. Dat dit uiteindelijk succesvol is gebleken, blijkt nu met deze maatregel.

Medische behandeling
Een bezoek aan de dierenarts is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een kleine beurs komen regelmatig voor lastige financiële keuzes te staan, waardoor huisdieren niet altijd de medische zorg krijgen die ze nodig hebben. De dieren hebben pijn, ziektes of missen belangrijke inentingen. Sommige dieren worden uit nood afgestaan, of komen zwervend op straat terecht. Dat deze kosten nu betaald kunnen worden uit het AOW-tegoed is goed nieuws.

Het bestuur van de gemeente Rotterdam heeft zich altijd positief uitgesproken over dierenwelzijnsbevorderende maatregelen. Naast consulten bij de Minimax Dierendokter worden aankopen in bijvoorbeeld een aangewezen dierenwinkel mogelijk gemaakt door de Rotterdampas.