Operaties Minimax

In onze praktijk worden operaties uitsluitend op afspraak en alleen in de ochtend uitgevoerd. Als uitzondering daarop vinden er ook spoedoperaties plaats, bijvoorbeeld bij een baarmoederontsteking.

Standaard en gespecialiseerde operaties

De operaties die hier worden uitgevoerd zijn voornamelijk standaardoperaties, zoals castraties, sterilisaties, het verwijderen van kleine gezwellen en gebitsreinigingen (inclusief het verwijderen van eventuele tanden en kiezen). Ook vinden er pootamputaties, het verwijderen van een oogbol, het verwijderen van de cherry eye en andere meer gespecialiseerde operaties plaats.
Mocht het zo zijn dat wij er niet van overtuigd zijn je huisdier te kunnen helpen, dan zullen wij je doorsturen naar een specialist waar wij goede ervaringen mee hebben.

Nuchter de operatiekamer in

Wanneer je een operatieafspraak hebt, breng je je huisdier om 8.30 uur naar Minimax dierendokter. Let op dat je huisdier nuchter moet zijn voor de operatie. Dit betekent dat je huisdier 12 uur voor de operatie niets mag eten. Drinken mag wel. De reden hiervoor is dat het dier tijdens de narcose kan overgeven. Er kan voedsel in de luchtpijp komen en daardoor kan het dier stikken. Heeft je huisdier toch gegeten? Neem dan telefonisch contact met ons op om de risico’s te bespreken.
Als je huisdier na de operatie goed wakker is, zullen wij telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken voor het ophalen.

Risico’s vermijden

Het ondergaan van een narcose brengt altijd risico’s met zich mee, maar door goede begeleiding tijdens de operatie worden deze beperkt. Bij oudere dieren kan er voorafgaand aan de narcose een bloedonderzoek plaatsvinden. Indien nodig kan de narcose worden aangepast of uitgesteld.

Nazorg

Als je je huisdier komt ophalen, krijg je van de assistente een duidelijke uitleg over de nazorg. Tevens krijg je een bijbehorend nazorgformulier en eventuele medicatie mee. Mocht je nog vragen hebben of twijfel je over het herstel van je huisdier, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Meer informatie over Minimax Dierendokter