Diva

Omschrijving

Diva is een flinke zwart-witte gecastreerde kater van 5 jaar oud. Deze kanjer is afgestaan omdat zijn baasjes hem niet de zorg konden geven die hij nodig had. Zijn naam heeft hij gekregen toen hij nog kitten was en zijn baasjes dachten dat hij een poesje was.

Toen Diva bij ons kwam was zijn kop flink gehavend omdat hij buiten regelmatig te grazen werd genomen door andere katten. Erg gezellig was hij op dat moment niet maar dat is niet vreemd met zoveel wonden. Naar mate hij zich beter ging voelen werd hij ook steeds gezelliger. Zodra hij ons zag kwam de twinkel in zijn oogjes en liet hij horen dat hij wel een lekker ontbijtje wilde.
Diefje, zoals wij hem noemen, is een echte hartendief. Zijn stoere uiterlijk past helemaal niet bij zijn innerlijk en als hij miauwt zou je niet verwachten dat dit geluid uit hem is gekomen. Diva is een hele lieve maar onzekere kater, zo zoekt hij bescherming bij zijn verzorger wanneer hij iets niet helemaal vertrouwt of spannend vindt. Harde geluiden of grootste bewegingen vindt hij eng. Hij heeft zich inmiddels ontpopt tot schootkat die zelfs liefdes beetjes geeft, hier moet je niet van schrikken, en blijkt ook erg speels te zijn.

De vechtpartijen hebben niet alleen zichtbare littekens achter gelaten. Helaas is uit bloedonderzoek gebleken dat Diefje Fiv heeft ( katten aids). Dit virus is NIET besmettelijk voor mensen maar wél voor andere katten. Het is dan ook een vereiste dat deze kanjer niet in contact kan komen met andere katten. Dit om andere katten te beschermen maar óók om Diefje te beschermen, het is namelijk belangrijk dat zijn gezondheid optimaal blijft. Wij adviseren geïnteresseerden om contact op te nemen met een dierenarts voor meer informatie over Fiv.

Wij zoeken voor deze lieverd een rustig één of twee persoons huis zónder kinderen want deze vindt hij dood eng. Een huis met volledig afgeschermde tuin / balkon ( lees: hij kan er niet uit en andere katten kunnen er niet in) staat op zijn verlanglijstje. Zijn nieuwe baasje moet het geen enkel ( financieel) probleem vinden om met Diefje naar de dierenarts te gaan zodra er iets veranderd in zijn gezondheid. 

Heeft Diva jouw hart al gestolen en kan jij hem bieden wat hij nodig heeft? Stuur dan snel een mail met zoveel mogelijk informatie over jezelf, gezinssamenstelling, werksituatie, woonsituatie inclusief foto/omschrijving van de buitenruimte, woonplaats, telefoonnummer, ervaring en wensen naar doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl . Wie weet kunnen wij een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking met deze lieverd.

Asiel

Dierenopvangcentrum Spijkenisse
Markenburgweg 1
3202 LH Spijkenisse
Tel.: 088-3437130
E-mail: doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht