Meet your Match

Wat verwacht jij van je nieuwe huisgenoot? Een poes die het liefst de hele dag op schoot ligt, of zoek je juist een kat die geniet van het buitenleven? Dierenopvangcentrum Spijkenisse werkt met het zogenaamde Meet Your Match-systeem. Meet your Match ®Feline-ality™* brengt door middel van een adoptievragenformulier jouw levensstijl en wensen in kaart om te kijken welk type kat voor jou de perfecte match vormt.

Deze methode wordt al enige jaren in de Verenigde Staten gebruikt en biedt eindelijk inzicht in de persoonlijkheden van de katten die in een opvangcentrum verblijven. Net als in de Verenigde Staten zijn er ook in Nederland veel katten in de opvangcentra waarvan we geen achtergrond kennen. Door deze methode is het mogelijk de toekomstige eigenaren aan te geven wat ze van hun nieuwe kat kunnen verwachten en wat vooral het beste bij hen past.

Meet Your Match ®Feline-ality™ draagt bij aan het beter matchen van de kat en de nieuwe eigenaar, waardoor problemen zoals verkeerde verwachtingen, en het retour brengen van een kat naar het opvangcentrum, worden voorkomen.

Hoe werkt het?

In drie eenvoudige stappen vind je een kat die bij je past:

  1. Het gedrag van elke kat die in onze opvang terecht komt, wordt volgens de Meet Your Match-methode geobserveerd om te ontdekken hoe hij in elkaar steekt en waar hij zich thuis voelt. Op basis daarvan wordt vastgesteld welke kattenpersoonlijkheid hij heeft.
  2. Uit een door jou ingevuld adoptievragenformulier lezen we af welke levensstijl je hebt en wat je verwacht van een nieuw huisdier. We kijken welk type kat bij je past en delen je in in een kleurcategorie.
  3. Samen nemen we door welke katten in onze opvang geschikt voor je zouden kunnen zijn. Daarna is het tijd om potentiele matches beter te leren kennen. Dat gaat heel eenvoudig door te kijken naar de kleur van hun bandje.

Meet Your Match-typen

Er zijn negen typen die zijn onderverdeeld in hoofdcategorieën: groene katten zijn slim en avontuurlijk, oranje katten zijn de beste vrienden die je maar kunt hebben en de paarse katten zijn rustig, verlegen en zoeken veel genegenheid. Kijk hieronder voor de precieze omschrijving per type.