< Terug naar overzicht

Hoe gaat het met Trip?

27 december 2018

Vandaag ging de kleine Trip op controle bij de dierenarts. Hij is er nog lang niet, maar hij mag nu al wel starten met dagelijkse fysiotherapie oefeningen. Trip moet vijf keer per dag buig- en strekoefeningen met zijn pootje doen.

Operatie aan achterpootje

Vorige week woensdag is de kleine Trip in Dierenkliniek Rotterdam geopereerd aan de complexe breuk aan zijn rechterpootje. Het was een uitermate lastige ingreep, maar orthopedisch chirurg Ronald Bosch wist een plaat met zeven pennen te plaatsen in het kleine pootje.

"Helaas blijkt de onderste groeischijf van de poot te zwaar beschadigd om te kunnen herstellen, maar met de juiste zorg en begeleiding zal het dier hier hopelijk in de toekomst toch goed mee kunnen lopen."

Röntgenfoto na de operatieOp de foto links zie je duidelijk de pinnen in het bot. Rechts de plaat vanaf de bovenkant.

Benchrust en oefeningen

Na het bezoek aan de dierenarts vandaag zal Trip nog vijf dagen met de kap op moeten lopen. Heel vervelend want kauwen op grote botten lukt net niet.  Verder is het nog heel veel rusten in de bench, want hoewel de plaat op zijn plek zit, kan hij nog altijd verschuiven bij een abrupte beweging. Met hulp van de vaste verzorger krijgt Trip vanaf vandaag  vijf keer per dag buig- en strekoefeningen met het achterpootje.

Dierenkliniek RotterdamTrip werd vandaag onderzocht door orthopedisch chirurg Ronald Bosch, de arts die hem ook heeft geopereerd.

Medicatie en vervolgafspraak

De komende periode zal Trip pijnstilling en antibiotica krijgen, maar zijn gezonde eetlust lijdt daar gelukkig niet onder. De hechtingen zitten er nog in, maar die zullen na verloop van tijd vanzelf oplossen. In januari staat de volgende afspraak voor controle gepland.

Herstel na de operatie

Trip verblijft momenteel in een gastgezin zodat hij in een huiselijke situatie kan herstellen. Dit zal naar verwachting drie tot vier maanden duren. In deze tijdelijke thuissituatie wordt Trip gesocialiseerd en getraind. Daarna gaan we op zoek naar een gouden mandje voor Trip.

Help Trip met een donatie

De kosten voor Trip lopen de komende maanden behoorlijk op. Denk daarbij aan de behandeling bij de fysiotherapeut, de diverse röntgenfoto's, medicatie en de dagelijkse verzorging. Alle kosten zal de Dierenbescherming betalen, want er is helaas geen eigenaar om de kosten op te verhalen. Wil jij ons steunen met een eenmalige gift? Iedere bijdrage is welkom.

BenchrustTrip moet de komende periode in een bench verblijven omdat hij de poot niet mag belasten. Ook draagt hij een kap om infectiegevaar te voorkomen aan de geopereerde poot. Al met al geen pretje voor een beweeglijke pup.