Huisvesting

Dierenopvangcentrum Spijkenisse aan de Markenburgweg vangt al vanaf 1982 dieren op. Onze splinternieuwe, milieuvriendelijke en energie-neutrale opvang heeft in februari 2016 haar deuren geopend. De hondenafdeling bestaat uit ruim 50 verblijven, een quarantaine en een trimsalon. De kattenafdeling bestaat uit 16 verblijven die ruimte bieden aan twee of drie katten, een quarantaine en een testruimte. Alle verblijven zijn voorzien van een vloer die in de winter verwarmd wordt en in de zomer koelt.

Extra diervriendelijk

De diergroepen zijn van elkaar gescheiden met het oog op hygiëne en om overdracht van ziektes te voorkomen. Binnen de specifieke afdelingen zijn compartimenten gerealiseerd die stress reduceren. Ons dierenopvangcentrum is omringd door een groot park waar we honden uitlaten en waar ze desgewenst kunnen zwemmen. De honden spelen daarnaast in de speelweides. De kattenverblijven zijn voorzien van een 'catwall' met vele mogelijkheden.

catwall dierenpension Spijkenisse

Veiligheid en bescherming

Uiteraard is ook gedacht aan de veiligheid en bescherming. Om besmettingsrisico’s voor gezonde dieren te voorkomen is het quarantainegedeelte dan ook in een apart deel van het gebouw geplaatst.