Twentse Albert Heijn supermarkten in actie voor Dierenbescherming

17 Albert Heijn supermarkten in Twente gaan een jaar lang maandelijks aandacht vragen voor het werk van de Dierenbescherming. De aftrap van deze samenwerking is woensdag 18 april. Het personeel van de supermarkten in Twente geeft het startsein door een dag lang allerlei hand- en spandiensten voor de Dierenbescherming te verrichten. Dat gebeurt in en rond de dierenasielen ’t Noordbroek in Almelo, Dierenopvang Centrum Enschede en bij de Dierenambulance in Almelo.

Twentse Albert Heijn supermarkten in actie voor Dierenbescherming

Iedere maand vragen de AH winkels op een andere manier aandacht voor het werk van de Dierenbescherming in Twente, zoals de opvang van asieldieren en het vervoer van zieke-, gewonde- en zwerfdieren. Naast het werk van de Dierenbescherming zijn er ook activiteiten voor het winkelend publiek zoals een kleurwedstrijd, een fotowedstrijd en een kennisquiz. Ook organiseert Albert Heijn samen met basisscholen een sponsorrun voor kinderen.

De actieperiode begon met een klussendag: direct na de officiële starthandeling stonden personeelsleden van de deelnemende supermarkten klaar om klusjes te doen in en rond het DOC Enschede, dierenasiel ’t Noordbroek in Almelo en bij de Dierenambulance Almelo.Elke maand wordt op een andere manier aandacht gevraagd voor het werk van de Dierenbescherming in Twente. Zo is er aandacht voor asieldieren die op zoek zijn naar een nieuw baasje, komt de opvang van kittens in gastgezinnen aan de orde en wordt het vrijwilligerswerk bij de Dierenbescherming belicht. Daarnaast zijn er activiteiten voor het winkelend publiek zoals een kleurwedstrijd, een fotowedstrijd en een kennisquiz. Ook organiseert Albert Heijn samen met basisscholen een sponsorrun voor kinderen.
In de maanden mei en oktober wordt in de winkels statiegeld ingezameld en rondom Dierendag (4 oktober) worden bovendien goederen ingezameld voor de dierenasielen in Twente.
De 17 deelnemende Albert Heijn-filialen bevinden zich in Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Almelo, Borne en Losser.
Met deze unieke samenwerking tonen de Albert Heijn filialen in Twente hun betrokkenheid bij het werk van de Dierenbescherming in de regio. Initiatiefnemer Roel de Boer van de AH-XL in Enschede: “Ik vind dierenleed vreselijk. Als beschaafd land vind ik dat je voor mens en dier moet zorgen. Ook hecht ik er belang aan dat kinderen goed leren omgaan met dieren. Hoe mooi is het dan dat wij ons op deze manier gezamenlijk sterk maken voor een beter dierenwelzijn?”