Beau

Omschrijving

Graag eerst even het hele verhaal dat bij Beau hoort lezen alvorens te reageren.

Update 24-5 Er zijn twee kennismakingen geweest met  twee individuele en qua randvoorwaarden en kennis geschikte stellen. Het blijkt dat Beau dit ontzettend moeilijk vindt. Hij heeft veel moeite met de kennismakingen en het zich open stellen. Dit kost tijd en hem ook veel energie, merken we. In beide gevallen vonden de mensen Beau en zijn onzekerheid te pittig. We zagen wel dat hij veel sneller los kwam, doordat er bij één van de kennismakingen een stabiel teefje aanwezig was. Onze grote voorkeur voor Beau gaat dus uit naar een plek waar al een andere, stabiele hond (bij voorkeur een teefje) aanwezig is. Een gezin met ook oudere kinderen lijkt qua introductie teveel voor Beau op dit moment. Een 1,2 of 3gezins huishouden is voor hem op dit moment het meest optimaal.


Voorzichtig willen wij u voorstellen aan mooie, dappere maar onzekere Beau, een puber van 1,5 jaar jong.

Beau is bij ons binnen gekomen als zijnde labradoodle. Wij zien voornamelijk de koningspoedel in Beau, dus wij kunnen niet met zekerheid zeggen of er ook labrador in zit. We zijn daar uberhaupt voorzichtig mee bij dit 'ras', omdat nog veel meer raskruisingen met maar een beetje krullen worden en zijn 'verkocht' voor en als Labradoodle, de afgelopen maanden (en jaren).

Beau is bij ons gekomen, omdat het in huis niet meer ging. Beau leefde in een druk huishouden met jonge kinderen en kreeg niet de begeleiding, rust en aandacht die hij nodig had. Dit zorgde voor frustratie bij zowel de eigenaren, maar ook bij Beau!
Beau had/ heeft veel spanning in zijn lijf en daardoor ging hij grommen naar zijn baasjes en vond aanrakingen niet meer fijn.

De eerste paar dagen dat Beau bij ons was, vond hij had allemaal maar raar en erg moeilijk ook. Hij sloot zich letterlijk af van alles en toonde geen tot weinig emoties. We kunnen daaruit opmaken dat Beau zijn emmertje is overstroomd en overstroomd en overstroomd. Hij zat helemaal 'vol'. Vervelend en naar om te zien. Inmiddels voelt hij zich veel meer op zijn gemak en zien wij een hele andere, voorzichtig weer blije hond!

Wij nemen Beau vaak mee aan een 5 meter lijn. Hierdoor krijgt hij ruimte om dingen te ontdekken, te snuffelen en lekker te rennen. Wij zien Beau hier als een hond die graag wil spelen, zijn neus gebruikte en lekker mee gaat wandelen, maar ook een hond die niet goed weet hoe alles werkt en zelf maar dingen gaat bepalen.  En soms kan Beau heel bang zijn, bijv. voor een dicht slaande deur, mensen die hij niet kent, maar ook een vreemd voorwerp.

In deze heeft Beau dus zeker begeleiding nodig. Wij zoeken voor hem dan ook een plek bij lieve, begripvolle mensen die de lichaamstaal  van een hond goed kunnen lezen en hierop anticiperen! Het is aan te raden om met Beau naar een hondenschool of gedragstherapeut te gaan waar wordt gewerkt en getraind comform de laatste (wetenschappelijke!) leer en denk principes van een hond. Waar men wars is van dwang en druk. Maar men op een positieve wijze kijkt hoe Beau het beste kan leren en groeien. Naar wat HIJ nodig heeft!

Een druk huishouden of een plek waar kleine kinderen zijn vinden we niet passend voor Beau. Een plek waar ruimte is, in en om het huis en rust vinden we essentieel voor deze superleuke jongen met al zijn potentie!! Wij plaatsen hem niet in een appartement. Een andere stabiele hond, waarbij een teef de voorkeur heeft, zou voor Beau erg leuk zijn! Wij denken dat hij hier veel van kan en zal leren. De wereld voor hem een beetje makkelijker is en wordt. Al is het geen kei hard vereiste.

Bij zijn vorige eigenaar kon Beau goed alleen zijn, echter zal dat wel weer rustig opgebouwd moeten worden.

Verder krijgt Beau no grain brokken van de Hills, daar hij granen slecht kan verdragen. 

Beau heeft zin om samen met zijn nieuwe mensenmaatjes aan de slag te gaan! We verwachten best wat belangstelling, dus mocht u geïnteresseerd zijn in hem, vragen we u een email te sturen met daarin antwoord op de onderstaande vragen:

- Hoe ziet uw woon en leefsituatie eruit? Waar en hoe woont u, met wie deelt u uw woning (mensen en dieren), heeft u een afgesloten tuin/ erf, hoeveel wordt er gewerkt etc. etc.
- Wat zijn uw ervaringen met (trainen/ begeleiden van) honden?
- Waarom denkt u dat Beau bij u past en visa versa?

In verband met verwachte belangstelling zal er enkel contact worden opgenomen met de mensen die we uit willen nodigen voor een verder gesprek en kennismaking met Beau. We vragen hieromtrent begrip. Mede namens Beau, graag tot horens!

Asiel

Dierenopvangcentrum 't Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht