Pim

Omschrijving

Wat moeten sommige honden toch veel ellendigs meemaken alvorens ze bij ons belanden. Pim(metje) is hiervan een voorbeeld, een prachtig, klein uitgevallen mechels herder meneertje van 5 jaar jong. Hij werd moederziel alleen achtergelaten, zwierf een aantal dagen rond, en moest vervolgens uit het kanaal worden gevist door de brandweer. Omdat hij er niet meer op eigen kracht uitkwam. Gestrest en in de war kwam hij bij ons.

Al gauw bleek dat hij het kennel leven slecht trok. Ook was hij veel, maar dan ook veel te dik en werd verder onderzoek noodzakelijk geacht naar oa. zijn schildklier.  Hij kwam en komt tot rust buiten het asiel bij een collega, waar de bloedonderzoeken niets heel geks uitwezen gelukkig en Pim heel mooi aan het afvallen is. Hij wordt dan ook steeds fitter en zijn conditie wordt beter en beter. 

Wel is duidelijk dat de afgelopen tijd Pim niet in de koude kleren is gaan zitten. Hij is snel van slag en heeft echt veel behoefte aan rust, structuur en bevestiging, vertrouwen. Geheel logisch allemaal. 

Toch stabiliseert Pim elke dag meer en meer en doet hij het super knap. Hij loopt heel betrouwbaar los, is dol op spelen met allerlei uiteenlopende speeltjes, dol op water, dol op wandelen, dol op knuffelen ook, als hij je kent en liefheeft dan!! Ook is hij dol op eten en hiermee goed te trainen, dit wordt echter wel keurig gedoseerd, omdat hij echt nog wel wat kilo's moet afvallen. Pim kan prima alleen zijn (na gewenning!!), is goed zindelijk en dol op mee gaan in de auto.

We denken dat Pim, nog meer dan dat hem nu wordt geboden, baat heeft bij (wat meer) ruimte, een wat meer prikkelarme omgeving en een rustig(er) huishouden. Hij lijkt het moeilijk te vinden wanneer er om hem heen, in huis ook, veel 'actie/ reuring' is (om die prikkels te verwerken). Want eigenlijk is Pim verder een hele rustige jongen in huis, die ervan houdt om languit op de bank te liggen en in zijn mand te chillen! Als zijn mensenmaatje rustig en kalm is in en rond huis, is hij dat ook. Bij actie wil hij er heel graag bij zijn. Hier wordt hij wat onrustig van.

Pim is in en direct rond huis niet vriendelijk naar mensen die hij niet kent. Dit komt deels voort uit onzekerheid en zijn afgelopen half jaar, maar is ook wel een gen technis verhaal. Buitenshuis, tijdens het autorijden (wat Pim dus fantastisch vind) en op andere plekken negeert Pim andere mensen en is dit minder een issue. Toch verdiend dit dus wel aandacht en begeleiding en hoe goed zijn 'c.v.' verder ook is, dit is wel een belangrijk punt om bij stil te staan alvorens interesse te tonen. Want dit is geen gedrag dat je zomaar even zal kunnen veranderen en wel een serieus en hier en daar ook lastig punt.

Wanneer u op zoek bent naar een super lief, leuk, mooi, toegewijd, knuffelig, slim en grappig hondenmaatje, u het ok vindt dat hij géén allemansvriend is, u een stabiel leven leidt in een wat prikkelarme omgeving, liefst ook wat ervaring heeft met herdershonden, dan zijn u en Pim wellicht een (toekomstige) match. We horen dan heel graag per mail van u en zien graag de volgende vragen beantwoord. We nemen dan vervolgens contact met u op!

- Hoe ziet uw woon en leefsituatie eruit? Waar en hoe woont u, met wie deelt u uw woning (mensen en dieren), heeft u een afgesloten tuin/ erf, hoeveel wordt er gewerkt etc. etc.
- Wat zijn uw ervaringen met (trainen/ begeleiden van) honden?
- Waarom denkt u dat Pim bij u past en visa versa?

Wellicht tot horens!

Ps. Pim gaat buiten vrij netjes om met de meeste honden en kan ze ook prima negeren van een afstand ( hij lijkt de hondentaal goed te kennen, maar is geheel herder eigen wel wat 'regelneverig' in contact), we plaatsen hem echter het liefst als hond alleen of bij een stabiele teef. Sowieso niet bij een reu dus.

Asiel

Dierenopvangcentrum 't Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht